14.3 C
Amposta

Recuperen els ossos de set soldats a Corbera d’Ebre

Memòria Democràtica finalitza una intervenció arqueològica a les trinxeres del mas de la Pila, on han recuperat set individus, probablement soldats republicans morts durant la Guerra Civil

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament de Justícia ha recuperat les restes òssies de set individus no identificats, probablement soldats republicans, en un treball arqueològic fet a les trinxeres del mas de la Pila, a Corbera d’Ebre (Terra Alta). Les tasques, iniciades al març i que s’han allargat un mes, van començar arran del descobriment d’unes restes humanes superficials en una zona boscosa que havia patit un incendi recentment. En els deu metres lineals de trinxeres excavats també s’han localitzat diverses restes materials, de munició i metralla, que donen indicis de la presència de brigadistes internacionals en aquestes posicions. A partir d’ara, es faran els estudis arqueològics, antropològics i genètics per fer possible la identificació de les restes.

Restes d’ossos a les tinxeres del mas de la Pila de Corbera d’Ebre | Departament de Justícia

A la zona de Corbera d’Ebre s’han documentat diverses línies de trinxera. Aquest espai va ser l’escenari de combats molt intensos durant la batalla de l’Ebre, probablement en el decurs de la tercera o la quarta contraofensiva franquista (agost i setembre de 1938), que van deixar molts cossos escampats o parcialment enterrats.

El 2008 es va fer una primera prospecció i recollida de restes òssies humanes superficials en tres sectors del mas de la Pila i, en total, amb l’actuació d’enguany, en aquest indret ja s’hi han fet cinc intervencions. No es pot descartar que, més endavant, fruit de l’erosió del terreny, puguin aparèixer més restes en punts propers.

Restes d’ossos a les tinxeres del mas de la Pila de Corbera d’Ebre | Departament de Justícia

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -