14.3 C
Amposta

Poble Nou del Delta acollirà la 1a edició de Lligallos, una fira per reivindicar la ramaderia extensiva

Lligallos és una iniciativa de l’Associació de Criadors de Brau, englobat en el projecte Ur, i compta amb el suport de l’Ajuntament d'Amposta

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Poble Nou del Delta acollirà els dies 10, 11 i 12 de juny la 1a edició de Lligallos, una fira que vol reivindicar la ramaderia extensiva i els seus beneficis, com ara el manteniment de la biodiversitat, la neteja de sotabosc, entre altres. A més a més, aquesta fira també pretén realçar el treball conjunt d’animals i persones en la construcció del paisatge del Delta de l’Ebre. Aquesta primera edició acollirà una trentena d’activitats entre la inauguració, el divendres a la tarda, i la clausura, que se celebrarà el diumenge al vespre.

Lligallos vol esdevenir un projecte territorial, que permeti posar en valor la ramaderia extensiva del Delta, però també de la Serra de Montsià, els Ports i Cardó, i visibilitzar la feina que fan ramats i pastors en el manteniment de la biodiversitat, la prevenció d’incendis forestals i l’oportunitat que representa aquest ofici per a fixar persones al territori.

Paco Palmer, president de l’Associació de Criadors de Brau de les Terres de l’Ebre, ha explicat que “quan vam començar amb l’Associació de Criadors de Brau, ara fa sis anys, la nostra intenció era donar visibilitat al sector. Hem impulsat un producte cultural i alimentari i ara, amb Lligallos, impulsem un producte turístic de qualitat vinculat al món del brau”.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha concretat que “el Poble Nou del Delta és l’espai idoni per a acollir Lligallos per l’entorn que ocupa, per això des de l’Ajuntament ens hem posat al costat dels organitzadors per donar-los-hi suport, perquè són activitats com aquestes les que ens permeten dinamitzar el Poble Nou del Delta”, ha dit l’alcalde, qui afegia que “a més, la Reserva de la Biosfera també ens dona l’oportunitat de treballar en l’àmbit de la cultura, de la sostenibilitat i del paisatge”. Tomàs també ha aprofitat per agrair la implicació del veïnat de Poble Nou en aquest esdeveniment.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -