14.3 C
Amposta

Recta final de l’onada de calor: aquest divendres comencen a baixar les temperatures màximes

Aquest dijous la temperatura màxima es va assolir a Vinebre els 41 graus

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Catalunya afronta la recta final de l’onada de calor i es preveu que aquest divendres hi hagi un descens “entre lleuger i moderat” de la temperatura màxima. Segons el Meteocat, això podria significar que baixi entre dos i quatre graus respecte ahir i que els màxims d’avui freguin els 37ºC però no s’arribi a superar els 40ºC. La temperatura màxima serà lleugerament més baixa en general, si bé baixarà moderadament a l’interior i al Pirineu. Amb tot, l’ambient serà calorós amb xafogor al litoral. L’avís per calor i per calor nocturna encara es mantindrà actiu durant la jornada. Aquest dijous la temperatura màxima es va assolir a Alcarràs amb 42ºC, tot i que a Lleida o Vinebre, entre altres, es va arribar als 41ºC. A Girona la màxima va ser de 39ºC, a Barcelona de 36ºC i a Tarragona de 33,9ºC.

La nit passada, de dijous a divendres, s’han registrat temperatures mínimes molt elevades també, tot i que lleugerament més baixes que l’anterior. A Margalef-Priorat no s’ha baixat dels 27,6ºC mentre que A Barcelona-Raval la temperatura mínima ha estat de 27,4ºC. També destaquen les temperatures mínimes que s’han assolit a Malgrat de Mar (26,6ºC), Badalona (26,3ºC) o Vinebre (25,6ºC). A Tarragona la mínima ha estat de 25,2ºC, a Lleida 22,2ºC i a Girona de 19,8ºC.

La situació pot canviar notablement a partir de la matinada de diumenge, quan durant les primeres hores del matí s’espera pluja entre feble i moderada, localment forta a qualsevol punt del país. A més, anirà sovint acompanyada de tempesta i localment de calamarsa o pedra. S’acumularan quantitats entre poc abundants, en general tot i que poden ser localment abundants.

El canvi de temps brusc arribarà la nit de dissabte a diumenge, perquè els aiguats allunyaran la massa d’aire càlid i faran arribar temperatures de final d’estiu. Com veieu, la baixada respecte a les temperatures d’aquest dijous serà de fins a 15 o 20 graus en alguns casos. Progressivament, a mesura que avanci la setmana que ve, anirà tornant una sensació més clarament d’estiu, però no una calor forta com la dels últims dies.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -