14.3 C
Amposta

Recital de Jaume Madaula i Albert Roig per celebrar el Dia de la Poesia a les Terres de l’Ebre

L'actor Jaume Madaula i el poeta Albert Roig recitaran Gabriel Ferrater en el Dia de la Poesia a les Terres de l'Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La directora territorial de Cultura de les Terres de l’Ebre ha presentat avui l’acte central de celebració del Dia Mundial de la Poesia a les Terres de l’Ebre, que recupera enguany el format presencial, després de la parada obligatòria imposada per la pandèmia en els dos darrers anys. El recital “Els dies de la revolta feliç” fa present la vida i la figura de Gabriel Ferrater, actualment fetes llegenda, i anirà a càrrec de l’actor Jaume Madaula i del poeta tortosí Albert Roig. El recital mostra com l’obra de Ferrater és comparable a la dels grans poetes mundials del S.XX perquè, com ells expliquen, està impregnada de l’excepcional intel·ligència del poeta, de la seva gran gosadia i del fet que va viure sempre la vida apassionadament.

Aquesta celebració del Dia Mundial de la Poesia a les Terres de l’Ebre tindrà lloc el dilluns 21 de març, a les 19 hores, a la sala d’exposicions del Palau Oliver de Boteller, seu dels Serveis Territorials de Cultura de les Terres de l’Ebre, al carrer Jaume Ferran, 4 de Tortosa.

La celebració comptarà amb el recital “Els dies de la revolta feliç”, que alhora commemora els 100 anys del naixement i els 50 de la mort del poeta Gabriel Ferrater, i també hi haurà una lectura de poemes en diferents idiomes, que compta amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre, l’Associació d’amigues i amics de la UNESCO de Tortosa, el col·lectiu diLLUMS d’Arts al Forn i la revista Solstici, perquè el Dia Mundial de la Poesia pretén ser també una celebració de l’expressió poètica i de la diversitat lingüística.

A més, conjuntament amb la Central de Biblioteques de les Terres de l’Ebre, els Serveis Territorials també organitzen diverses activitats, el mateix 21 de març, d’entrada lliure a les biblioteques de capital de comarcal:

  • Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa: el recital “Les llengües” de Miquel Martí i Pol, a càrrec de Llenguaferits, adreçat al públic adult a les 19.00 hores.
  • Biblioteca Dr. Mn. Joan Bta. Manyà de Gandesa: “Bella reciprocitat de l’art: notes i lletres”, a càrrec d’Albert Guiu, adreçat al públic adult a les 18.00 hores.
  • Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó d’Amposta: “Patim, patam POESIA!”, a càrrec de Sílvia Panisello, adreçat al públic infantil a les 17.30 hores.
  • Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre: “Deix a poesia”, a càrrec de Valer Gisbert, adreçat al públic adult, a les 19.00 hores.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -