14.3 C
Amposta

Què es pot fer i què no a partir d’aquest dilluns?

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Avui, dilluns dia 26 d’abril, d’acord amb les mesures que entren en vigor s’aixeca el confinament comarcal i es permet la mobilitat per tot Catalunya:

La mobilitat és lliure per tot Catalunya, en principi durant set dies, i no es pot sortir, excepte per una causa justificada. Malgrat això, sí que es pot anar a Andorra. Aquesta mobilitat no està restringida a la bombolla de convivència, sinó que es permetrà la mobilitat amb qualsevol grup. Sí que es manté vigent la restricció de fins a 6 persones en les trobades, però a partir d’ara tampoc hi ha limitació de bombolles.

Els equipaments culturals mantenen l’obertura al públic amb un 50% d’aforament, i amb un màxim de 1.000 persones assegudes a l’aire lliure o en espais amb reforç de ventilació. Si no és així, el màxim és de 500 persones assegudes.

Els espectacles han d’acabar a les 10 de la nit i amb l’entrada es pot acreditar arribar al domicili més tard del toc de queda. Es poden fer gales, festivals i cerimònies de lliurament de premis, amb el 50% d’aforament.

Les sales de concert poden obrir, però sense servei de bar, i es manté l’obertura de bars musicals amb les mateixes condicions que la restauració. Les activitats de la cultura popular tenen el mateix aforament, al 50%, sempre que siguin estàtiques i en llocs perimetrats.

Als centres cívics no canvia res respecte a les anteriors mesures. Per a les activitats als més grans de 60 anys, s’hauran de fer a l’aire lliure i en grups de 6 persones com a màxim.

Es manté l’horari d’obertura dels restaurants i bars de 7.30 a 17 hores. Fora d’aquestes hores, només podran servir per emportar o a domicili. La novetat és que ara podran obrir els restaurants dels centres comercials, sempre dins d’aquesta franja horària. Com fins ara, les taules poden ser de fins 4 persones o la bombolla de convivència.

S’autoritza l’obertura del comerç en tota la superfície de venda, però es manté l’aforament al 30%. L’horari màxim d’obertura permès és fins a les nou del vespre.

L’aforament del públic a les competicions d’esport federat passa del 30% al 50% que es disputin en llocs tancats. A l’aire lliure, es manté el públic al 50%. Es permet als gimnasos obrir amb un aforament màxim del 50%, sempre que acreditin la ventilació adequada i amb cita prèvia. A les piscines, l’aforament és del 50%.

S’autoritza la reobertura de centres lúdics i parcs infantils, amb un aforament màxim del 30%. Els seus bars i restaurants, però, hauran de mantenir-se tancats.

Tots alumnes de batxillerat i cicles formatius podran tornar a fer les classes presencials. Les universitats poden fer classes presencials amb un 30% màxim d’aforament, i cada universitat té autonomia per decidir com s’aplica.

Els actes civils o de culte, inclosos els casaments i enterraments, passen al 50% de l’aforament i a un màxim de 1.000 persones assistents, sempre que es facin a l’aire lliure o en espais tancats amb ventilació reforçada. Sense aquesta ventilació, el màxim permès són 500 persones.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -