14.3 C
Amposta

Quan es podria implementar la fase 2 a les Terres de l’Ebre i quines seran les novetats?

La mobilitat continuaria restrigida dins de cada Regió Sanitària

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El pla de desescalada cap a una “nova normalitat” del govern espanyol està dividit en quatre fases. Si tot va bé s’acabarà a finals de juny i s’aplicarà segons l’evolució de cada zona, sigui província o una altra unitat territorial, en el cas de Catalunya, les regions sanitàries. Cada fase tindrà com a mínim dues setmanes d’implementació. Això vol dir que passat el període de cada fase, s’avaluaran els efectes i es decidirà si es passa a la següent o no. Es tracta d’un pla amb moltes excepcions.

Les Terres de l’Ebre van ser una de les tres regions sanitàries que van passar a la fase 1 aquest mateix dilluns, 11 de maig, per tant, si tot va bé, la fase 2 estaria prevista per al dilluns 25 de maig.

Requisits fonamentals per a passar a la fase 2

Per passar a la fase 2 és bàsic avaluar la capacitat de sistema sanitari, des de l’atenció primària a l’hospitalària; ha d’haver-hi almenys un 50% de llits d’UCI disponibles i que els llits d’hospital amb pacients afectats per la Covid-19 no superin el 30%. A més, s’exigeix ​​que hi hagi menys de dos casos nous per cada 100.000 habitants i un percentatge en disminució d’hospitalitzats i morts en la setmana anterior a l’avaluació.

El panorama en la fase 2 ja és molt més relaxat:

  • Es podrà consumir a l’interior dels bars i restaurants, tot i que l’aforament d’aquesta zona serà d’un terç, i només hi haurà servei de taules.
  • Podran reobrir cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, amb un terç del seu aforament i butaques assignades. Els museus i monuments també seràs visitables, amb la mateixa restricció d’aforament.
  • Es podran celebrar espectacles culturals amb menys de 50 persones en llocs tancats amb un terç de l’aforament i a l’aire lliure seran possibles quan congreguin a menys de 400 persones sempre que sigui assegut.
  • Les escoles continuaran tancades, però hi haurà excepcions. Els pares que tinguin fills menors de 6 anys i no se’n puguin fer càrrec a casa perquè hagin d’anar a treballar presencialment podran portar-hi els fills. Per altra banda, s’habilitaran classes voluntàries amb l’aforament presencial limitat al 50% per als cursos que acaben etapa educativa, com seria el cas de sisè de primària o segon de batxillerat.
  • Es podran celebrar casaments i vetlles amb aforament limitat.
  • Represa de la caça i pesca esportiva.
  • La mobilitat continuaria restrigida dins la Regió Sanitària.

L’aplicació d’aquest pla es farà per províncies o segons les regions proposades per les Comunitats Autònomes, en el cas de Catalunya per regions sanitàries. Així que el compliment de les dates de cadascuna de les fases dependrà de l’evolució de les condicions sanitàries. Si totes les fases van bé, el 22 de juny entrarem en l’anomenada “nova normalitat”.

Redacció – LL. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -