14.3 C
Amposta

[VÍDEO] Pujol: “El Delta requereix que el Govern, la CHE i les hidroelèctriques facin un canvi en la gestió”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La diputada Norma Pujol va demanar ahir un canvi d’actitud del govern espanyol en les actuacions a fer al Delta de l’Ebre. Ho va fer durant del debat de la Proposició no de Llei del PSOE sobre els danys provocats per les catàstrofes naturals.

Pujol va manifestar al ple del Congrés dels Diputats que “la preservació del  Delta requereix solucions integrals i de llarga durada que exigeixen al Govern, la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) i les hidroelèctriques una gestió diferent de la Conca i del tram final del riu”. A més “d’actuacions immediates i urgents, com les que recull la Taula del Consens pel Delta”.

La diputada republicana va advertir que “els científics ens recorden que la línia de costa del Delta retrocedeix, cada any, 15 metres als llocs més sensibles, per la qual cosa es fa necessari una major aportació del règim de cabals del riu i  una gran aportació de sediments a la desembocadura”.

En aquest sentit Pujol va reivindicar que Esquerra Republicana l’any 2016  havia presentat a les Corts una moció demanant  la redacció d’un Pla de gestió integral dels sediments de la Conca de l’Ebre i la realització d’un Pla pilot de transferència controlada de sediments des de l’embassament de Riba-roja d’Ebre fins a la desembocadura; i tot acompanyat de partida pressupostaria. “Si s’hagués acceptat, segurament el treball de prevenció estaria fet o en vies de fer-se, i ara no estaríem lamentant d’igual manera la situació que ens ocupa”. Va dir.

La diputada va recordar que “els efectes del Glòria al Delta de l’Ebre, han posat a vistes de tot el món les amenaces que planen sobre  el seu futur”; i per això “cal treballar d’acord amb les evidències científiques i tenir present que allò que avui ens pot semblar excepcional, pot acabar convertint-se en estructural”.

Pujol va reclamar “fer prevaldre les polítiques de prevenció pel damunt de les de reparació i adaptació”. A més la diputada va demanar que els criteris per acollir-se a les ajudes que es proposaven a la PNL sobre els danys de les catàstrofes naturals poguessin ser assumits per tots els ajuntaments. “No pot ser que alguns ajuntaments es vegin obligats a renunciar a les ajudes per exigències burocràtiques que a vegades són de difícil compliment”. Va concloure.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -