14.3 C
Amposta

Protecció Civil demana màxima precaució després d’ofegaments de nens en piscines

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

En només quinze dies, del 15 al 30 de juny, quatre nens d’entre 18 mesos i 7 anys van resultar ferits greus o crítics per ofegaments en piscines a Catalunya, dos dels quals a les Terres de l’Ebre. El 17 de juny es va produir el primer ofegament greu a Freginals, era un nen de set anys que es va ofegar en una piscina particular i el 29 de juny va tenir lloc el quart ofegament greu d’un nen de tres anys a la piscina municipal d’Amposta. D’altra banda, a aquests quatre se li ha de sumar un altre nen de tres anys que va morir ofegat el divendres dia 1 de juliol a la piscina municipal d’estiu de Móra d’Ebre.

Davant de les xifres, Protecció Civil ha demanat la màxima precaució i vigilància contínua als més petits, ja que un descuit de 30 segons pot ser un nen ofegat. Es recorda que les piscines han d’estar preferiblement encerclades amb tanques protectores per evitar que els nens hi puguin accedir pel seu compte i sempre vigilants per un adult.

Les xifres indiquen que cada any es donen fins a una vintenta d’ofegaments greus no mortals i la meitat son de menors d’edat. Per això, des de Protecció Civil es fa una crida a intentar reduir aquestes xifres i demanen la màxima conscienciació.

8 ofegaments mortals i 12 de greus el 2021

L’any passat la temporada d’estiu a Catalunya es va saldar amb 8 ofegaments mortals en piscines i 12 no mortals, però greus. D’entre aquests últims, gairebé la meitat van ser nens menors de vuit anys. El 2020 es van registrar set ofegaments mortals, entre ells tres menors, i 16 no mortals, dels quals 10 eren infants.

Aquest mateix dilluns, dia 4 de juliol, Protecció Civil ha demanat prudència a través d’un cartell i una publicació a les xarxes socials. Més informació aquí.

Notícies relacionades

Mor ofegat un nen en una piscina a Móra d’Ebre

Ferit crític un nen de 3 anys després d’ofegar-se en una piscina a Amposta

Ferit greu un nen en ofegar-se en una piscina a Freginals

 

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -