14.3 C
Amposta

Prop de 1.300 persones i més de 220 empreses són ateses el 2022 a Amposta per l’àrea de Desenvolupament Social i Econòmic

L’àrea, ubicada a Lo Sindicat des de fa un any, insereix d’una forma més o menys estable unes 170 persones durant l’any passat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Prop de 1.300 persones i 222 empreses ateses; 313 llocs de treball oferts, 169 persones ocupades de forma més o menys estable, prop de 900.000 euros d’ajudes a la contractació gestionades per a les empreses; 2.429 hores de formació i 408 persones formades en 61 cursos i accions de capacitació professional. Tot plegat, amb un personal tècnic i administratiu de 17 persones i un pressupost de més d’1,7 milions d’euros. Són les principals xifres del balanç anual del 2022 de les polítiques d’ocupació implementades des de l’àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Ajuntament d’Amposta que, des del febrer del 2021, està ubicada a la primera i segona planta de l’edifici Lo Sindicat.

 “Unes polítiques que tenen un gran impacte a Amposta, però també al conjunt de les Terres de l’Ebre”, assenyalava dimecres 8 de març l’alcalde, Adam Tomàs, acompanyat pel regidor de Desenvolupament Social i Econòmic, Pep Simó, i la cap de l’àrea, Isabel Villalbí. I és que, de les 222 empreses ateses, un 60% són d’Amposta, mentre el 40% son de la resta del Montsià i també del Baix Ebre. També pel que fa la procedència de les persones ateses, un 45% són d’Amposta, petó també n’hi ha de Tortosa, Deltebre o la Ràpita, entre d’altres.

L’alcalde també va posar en valor el creixement experimentat per l’àrea des del 2015 fins ara. “Fa pràcticament vuit anys, aquesta àrea estava conformada per 3 tècniques; avui en dia en treballen 17, un creixement que hem fet acompanyats de la mà del SOC de la Generalitat de Catalunya i que s’ha traduït amb un pressupost de més d’1,7 milions d’euros”, diu l’alcalde.

El creixement de les xifres, a més, ha sigut sostingut. Per exemple, els 879.000 d’ajuts a la contractació gestionats per a les empreses representen un 10% més que al 2021. O les 222 empreses ateses són un 6,31% més que al 2021.

Tomàs també va recordar que gràcies a tota aquesta feina, en només dos anys s’han aconseguit dos implantacions empresarials importants a la ciutat. La primera la de Nath, a les antigues naus d’Antaix. I la segona, la que es formalitzava la setmana passada amb la venda de terrenys a la canadenca Premiere Tech, que suposarà la creació d’una norantena de llocs de treball.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -