14.3 C
Amposta

Presentació del número 18 de la revista d’investigació històrica Recerca

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’art i la història contemporània protagonitzen els continguts del número 18 de la revista d’investigació històrica Recerca, que publica l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre i que es va presentar ahir a la sala Gerard Vergés dels serveis territorials de Cultura. La presentació va anar a càrrec del director de l’Arxiu, Albert Curto; el conseller comarcal d’Ensenyament i Joventut, David Poy; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa, Enric Roig i la directora dels serveis territorials de Justícia  a l’Ebre, Montserrat Ingla.

Recerca, que es va començar a publicar l’any 1995, ha arribat al número 18, una mostra de la solidesa de la publicació. En aquest sentit, el conseller comarcal David Poy va destacar la voluntat del Consell del Baix Ebre que la revista d’investigació històrica pugui mantenir una periodicitat anual. L’objectiu de la revista Recerca és donar a conèixer al món acadèmic la història de les Terres de l’Ebre i del nord del País Valencià, així com donar l’oportunitat als investigadors més joves de publicar els seus primers treballs. 

Pel que fa al contingut del número 18 de la revista Recerca inclou un parell d’articles sobre la Terra Alta, un sobre el culte de Sant Salvador d’Horta, de Sara Caredda i Ramon Dilla, i l’altre sobre l’església de l’Assumpció de Gandesa, de Jorge Martín. També hi ha dos articles dedicats al Montsià: el castell d’Ulldecona, de Joan Negre i el topònim de Godall, de Pere Balañà; i dos més sobre el Maestrat: les pintures murals de l’església parroquial de Vinaròs, de Marc Millan i la font de l’Avellà de Catí, d’Albert Curto. La revista Recerca conté tres articles dedicats a Tortosa: els arquitectes municipals de principi del segle XX, d’Antoni López; l’epidèmia de la grip de 1918, de Cristina Favà i el monument de la batalla de l’Ebre, de Sonia Castelló. Finalment, el número 18 de Recerca incorpora un article més genèric sobre el periòdic La Veu Comarcal.

El director de l’Arxiu ha destacat que un conveni subscrit amb l’Institut Ramon Muntaner i el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya permet que un any després de la seua publicació la revista Recerca s’incorpore al dipòsit de Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO).

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -