14.3 C
Amposta

El Consell Comarcal del Montsià acollirà la presentació de les conclusions sobre el Castor

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El 29 de gener el Consell Comarcal del Montsià acollirà l’acte de presentació de les conclusions de la Comissió d’investigació del Castor. Es tracta d’un acte molt important per als ciutadans del territori, que per fi veuen complertes les seves reivindicacions, les quals van començar arran dels moviments sísmics ocasionats per les injeccions de gas de plataforma marítima.

A la presentació de les conclusions participaran membres destacats del Consell Comarcal del Montsià i dels pobles de les Terres de l’Ebre, el Síndic de Greuges de Catalunya Rafael Ribó i activistes de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sènia. També assistiran els diputats Lluís Salvadó (ERC), Mònica Sales (JuntsXCat), David Cid (en Comú Podem) i activistes de la Plataforma de l’observatori del deute.

El magatzem de gas Castor va provocar milers de sismes de fins a magnitud 4 a l’escala de Richter l’any 2013. La pressió ciutadana i de les administracions locals va aconseguir que al 2014 la plataforma hagués de tancar, fet que va suposar que l’activitat sísmica de la zona afectada tornés a la normalitat.

El cessament de l’activitat del Castor ha tornat la normalitat a la Comarca del Montsià i ha evitat que la situació empitjorés, ja que segons l’estudi “Coupled Flow and Geomechanical Modeling, and Assessment of Induced Seismicity, at the Castor Underground Gas Storage Project ” que van realitzar experts de la universitat de Harvard i del Massachusetts Institute of Technology, a més de ser el causant dels terratrèmols, el projecte Castor hagués provocat un sisme de 6,8 graus que hagués pogut provocar una catàstrofe a la zona. El passat més d’octubre el Consell de Ministres del govern espanyol va aprovar el tancament definitiu de les instal·lacions del projecte Castor.

El president del Consell Comarcal del Montsià i alcalde d’Alcanar, Joan Roig, qualifica l’acte d’històric i d’un gran dia per a totes les veïnes i veïns del territori.

Redacció – C. M.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -