14.3 C
Amposta

Prat de Compte acull la presentació ebrenca de l’Estatut de Municipis Rurals

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà ha encapçalat la trobada on s’ha abordat l’impacte d’aquest nou estatut que afavoreix a 33 municipis de les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà Pons, ha encapçalat una nova jornada de treball a Prat de Comte, reunint-se amb les alcaldies rurals de les Terres de l’Ebre per abordar l’impacte del nou Estatut de Municipis Rurals al territori.

L’estatut defineix per primera vegada què són municipis rurals i és una consideració que tenen tots aquells municipis on viuen menys de 2.000 habitants i se situen en una comarca rural, és a dir, amb una densitat de població inferior als 150 habitants per quilòmetre quadrat. Aquest estatut forma part del conjunt d’iniciatives que el Govern de la Generalitat ha impulsat en el marc de l’Agenda Rural de Catalunya.

En un moment crític per al territori, l’estatut arriba en resposta a la creixent preocupació pel despoblament, amb un 75% de la població concentrada en només el 15% del territori. Amb 593 dels 947 municipis catalans amb menys de 2.000 habitants, és indispensable l’aplicació de noves mesures per abordar aquest desequilibri territorial. Les Terres de l’Ebre aplega 33 municipis rurals que es podran beneficiar de les mesures d’aquest nou estatut.

Vilagrà ha destacat la importància d’aquesta llei “ja que condicionarà que les futures lleis que es facin en àmbits com l’habitatge o el territori es facin incorporant aquesta mirada cap al món rural”Aquest estatut tindrà incidència real a la vida de les persones i en la realitat territorial de Catalunya. Entre els objectius hi ha la voluntat de tirar endavant un seguit d’incentius econòmics, fiscals i normatius que afavoreixin el repoblament i el reequilibri territorial. D’aquesta manera, també se’n podran beneficar tots aquells ajuntaments que tenen dificultats per la burocràcia i la manca de recursos.  

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà durant la seva intervenció

Al final de la trobada amb les alcaldies del territori, la vicepresidenta Vilagrà ha expressat el seu suport, des del Govern, per al sector de la pagesia que aquests dies es mobilitza a les carreretes, afirmant: “Des del Govern som plenament conscients de les reivindicacions i estem compromesos a tirar endavant una política decidida per ajudar el sector primari a tirar endavant”. 

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -