14.3 C
Amposta

Performance “Ceràmica en dansa” a la Galera

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Del 3 d’agost al 15 de setembre de 2019, la Sala 2, dedicada a exposicions temporals de Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa acollirà una exposició de la ceramista Teresa Marta-Batalla: “Ceràmica en dansa”.

Aquesta exposició s’inclou dins del festival Ebre, Música & Patrimoni, que s’alterna amb l’Ebre, Art & Patrimoni, organitzat a través del Museu de les Terres de l’Ebre i el Departament de Cultura, dins del programa de Museu de suport territorial, amb actuacions que tindran lloc de juliol a setembre, a diferents museus i centres d’interpretació de les Terres de l’Ebre. L’Ajuntament de la Galera hi participa des del moment de la seva creació a través del Museu Terracota.

El proper 9 d’agost, a les 21’00 h, en l’acte d’inauguració de l’exposició “Ceràmica en dansa” podrem percebre la fusió de dues disciplines. La ceramista Teresa-Marta Batalla, ens mostrarà en directe, com les seves mans, seguint el seu compàs habitual, donen forma al fang. Mentre la Teresa crea, l’Arnau Castro interpreta els seus gestos i moviments transportant-los a la dansa contemporània. Ens trobarem enfront d’una reinterpretació entre dos disciplines artístiques per assolir nous matisos d’expressivitat a través d’una performance, una acció poètica i una proposta singular i única que formarà part del programa de l’inici de les Festes Majors de la Galera.

Tot plegat en el marc incomparable de l’esplèndid edifici de l’Ajuntament de la Galera que conserva la seva façana pràcticament igual que en el moment de la seva construcció, l’any 1906.

Aquesta performance no serà perquè sí sinó perquè en aquesta edició del festival volíem unir dansa, música i patrimoni. Com l’espai permanent del centre l’ocupa el patrimoni cultural vinculat als canterers de la Galera, vam pensar que l’espai temporal l’havia d’ocupar també el fang que es la base del nostre patrimoni, però per contrastar calia quelcom artístic i contemporani i per això vam demanar de participar a la ceramista: Teresa Marta-Batalla. Téestudis de Disseny Gràfic a l’escola Elisava, estudis de ceràmica al Taller Escola de ceràmica Raku de Barcelona i l’any 1984 obté el títol d’ Arts i Oficis, especialitat Ceràmica. Des de l’any 2009 és Mestra Artesana ceramista. L’any 1991 crea, amb el pintor i escultor, Rainer G. Schumacher el seu propi taller a Catalunya i l’any 2004 instal·len a un finca, a Roquetes (Baix Ebre), als peus dels Ports, els tallers i galeria “El Raval de l’Art”. Ha realitzat cursos de tot tipus relacionats amb la ceràmica: esmalts, rakú, cuites, etc. i exposicions per diferents indrets de Catalunya, Terres de l’Ebre i l’estranger.

Teresa-Marta ens proposa una exposició on el fil conductor és la dansa. Peces amb motius de dansa, magnífiques, que recorden, sobretot, a la ceràmica de la protohistòria, dels ibers i dels grecs. La seva obra més recent s’inspira, segons ella mateixa ens explica, en  motius de la ceràmica catalana del segle XV i en els socarrats valencians.

Decoracions amb motius geomètrics de línies, cercles, figures humanes, animals i vegetals amb un estil estilitzat i arcaïtzant. Formes bombades gerros amb nanses o sense, grans boques, gerres, etc. peces elegants, belles i de gran qualitat tècnica i formal que ens apropen a un món llunyà, ple de símbols i enigmes que ens permetran descobrir o recordar cultures llunyanes i gaudir intensament d’una obra, arcaïtzant i contemporània, alhora.

L’exposició romandrà al Museu Terracota fins el 15 de setembre. Del 8 al 14 d’agost en motiu de les Festes Majors hi haurà un horari especial: Dijous 8:  horari habitual de 9’30 a 13’30 h . Divendres 9: obert per la tarda. A partir de les 21’00 (acte inauguració exposició). Dissabte 10: de 12’00 a 14’00 h. Diumenge 11: de 12’00 a 14’00, tarda de 19’00 a 21’00 h. Dilluns 12: de 12’00 a 14’00 h. Dimarts 13: de 12’00 a 14’00 h, tarda de 19’00 a 21’00 h. Dimecres 14 : de 12’00 a 14’00 h

A partir del 14 d’agost es torna a horari habitual: dimecres a divendres de 9’30 a 13’30 h; dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14’00 hores.

Més informació i visites concertades: terracota@galera.catwww.galera.cat, 977 71 83 39.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -