14.3 C
Amposta

Per al PSC “és l’hora del Delta”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’alcalde de Sant Jaume d’Enveja i diputat a la Diputació de Tarragona, Castor Gonell, ha explicat aquest dilluns que s’estan invertint més de 2 milions d’euros per a regenerar la costa del Delta de l’Ebre.

Així, al Delta de l’Ebre, especialment al Trabucador, l’Illa de Buda i la platja de la Marquesa, s’han començat a realitzar les obres per reparar els desperfectes causats pel temporal Gloria, encara que al Trabucador s’estan trobant dificultats per poder regenerar l’istme.

“És compromís del Govern d’Espanya salvar el Delta de l’Ebre, sobretot després dels danys causats pel temporal Glòria, sense una actuació ràpida no serà possible, i des que vam presentar, a la Vicepresidenta quarta i Ministra per la Transició Ecològica, el Pla Delta, ha mostrat el seu interès per ajudar a salvaguardar lo Delta. Comprometent-se a tenir enllestit per a després de l’estiu un Pla Integral de Protecció del Delta, en consonància a les propostes fetes per la Taula de Consens pel Delta. La xifra de dos milions d’euros és per fer les reparacions més urgents, i a causa de la COVID-19 es van haver de parar les obres, però tan bon punt es va poder es van tornar a reprendre. Constatem que s’està fent un esforç realment important per garantir la supervivència del Delta”, ha remarcat l’alcalde i diputat socialista.

En aquest sentit, Castor Gonell reivindica la necessitat de què molt aviat una draga comenci a treballar al Delta per protegir-lo de l’agressió dels temporals. “Aquesta draga, que ara tant reclamen alguns que han estat molts anys mirant cap a un altre costat,  pot ser una realitat molt aviat. El Ministeri per la Transició Ecològica ho veu amb bons ulls. Cal pensar també que, de manera urgent, el Govern de la Generalitat voldrà invertir els sis milions d’euros que figuren al pressupost del 2020 per la protecció del Delta, gràcies a una esmena presentada pel grup del PSC, que va ser aprovada. La draga reforçarà els treballs que ja s’estan portant a terme”.

Així, segons ha detallat Gonell, el Govern progressista, mitjançant el Ministeri de Transició Ecològica, està treballant per la pervivència del Delta, invertint inicialment més de dos milions d’euros.

Castor Gonell, que es mostra molt optimista, ha subratllat que “malgrat les dificultats provocades per la pandèmia global, el compromís del Ministeri és ferm, la Generalitat de Catalunya disposa de pressupost i al territori hi ha un ampli consens a través de la Taula de Consens del Delta. Les propostes, els estudis i la quantificació econòmica estan a punt, és viable i assumible econòmicament, les administracions superiors van adquirir un compromís en lo Delta a Sant Jaume d’Enveja, quan es va presentar el Pla. Serà un treball lent, faran falta més actuacions però millor no ho podem tenir per començar, ara si, ningú té que fallar, podrem salvar el Delta de l’Ebre”.

Finalment l’alcalde i diputat ha rebutjat entrar en polèmiques polítiques partidistes i estèrils i en una espiral d’acusacions que no porten enlloc. “Des de sempre hem defensat lo riu,  lo Delta, natros, en aquest combat necessari contra la regressió, no coneixem enemics, només busquem aliats per ser encara més eficaços, i el consens aconseguit per la Taula del Delta, no té precedents,  és un consens que hem d’aprofitar per aconseguir Salvar el Delta, ho tenim millor que mai, ho aconseguirem, he lluitat, lluito i lluitaré perquè el Delta continuï sent el  que és, van patir massa els nostres avantpassats, no el podem perdre, hem de mantenir el que queda”, ha conclòs Castor Gonell.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -