14.3 C
Amposta

Peníscola no troba a mig miler de treballadors per aquesta temporada

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La temporada d’estiu està a punt d’arribar i les companyies dedicades al turisme segueixen tenint obert el període d’incorporacions de personal per cobrir els llocs de treball necessaris, tant en hotels de grans dimensions com en establiments dedicats a la restauració de menor grandària.

Abans de Setmana Santa, el president de l’agrupació empresarial de Peníscola, Francisco Ribera, va indicar que el volum de contractacions per la campanya del 2019 seria d’unes 1.000 persones. Passada Pasqua i alguns ponts de primavera, “les necessitats de treballadors segueixen sent d’unes 500 persones, especialment pels mesos de juliol i agost.”

El responsable de la patronal penisclana es va sumar a la petició formulada des del Patronat Provincial de Turisme, que reclama més iniciatives perquè les persones desocupades puguin adquirir coneixements bàsics per dur a terme en garanties les seves funcions. “Estaria bé disposar d’espais com aularis i cursos a Peníscola o a la comarca del Baix Maestrat, ja que en l’actualitat la majoria de les ofertes es concentren a Castelló”, segons va dir Ribera.

Canvis normatius

Ribera és conscient que el sector del turisme “arrossega una mala fama de condicions laborals precàries, encara que penso que el percentatge de gent que no fa les coses com toca és menor del qual es pensa”. Per això, creu que els canvis normatius a l’hora de quantificar les jornades de treball “poden servir per a solucionar problemes on s’originin i posar les coses al seu lloc”.

El diagnòstic d’Agretur sobre la demanda d’assalariats destaca necessitats en el camp dels cambrers o inclús en funcions concretes, com les activitats d’animació que ofereixen molts d’aquests negocis.

“Les companyies més grans solen tenir més demanda per incorporar-se, ja que consideren que tenen major estabilitat, i per horaris més adequats als seus interessos, i de fet sol passar que hotels de grans incorporen a gent que en anys anteriors van treballar a bars o restaurants”. Els encarregats de recursos humans de les mercantils fan un ús de diferents vies per completar les plantilles. A més, les ofertes publicades al servei autonòmic, labora, Agretur també compta amb una borsa de treball, en la que periòdicament donen a conèixer quines són les necessitats d’empreses associades a aquest col·lectiu local.

Redacció – V. Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -