14.3 C
Amposta

Pallarès demana al Govern prendre de decisions “valentes, urgents i de consens” al Delta de l’Ebre

El director de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE), Xavier Pallarès, va comparèixer aquest dimarts davant de la Comissió d'Estudi sobre la Protecció del Delta de l'Ebre del Parlament

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

En la seva compareixença davant de la Comissió d’Estudi sobre la Protecció del Delta de l’Ebre, el director de l’IDECE va aportar la seva visió sobre la problemàtica del Delta de l’Ebre des de les responsabilitats de l’organisme en matèria de desenvolupament econòmic i social de les Terres de l’Ebre.

Pallarès, es va mostrar molt preocupat per la situació actual del Delta de l’Ebre i l’avanç de la regressió i les inundacions cada vegada més habituals per l’augment del nivell del mar i les pèrdues econòmiques i mediambientals que aquests factors provoquen.

En la intervenció de Xavier Pallarès, va destacar la necessitat d’invertir econòmicament de manera important en el moviment de sorres a curt termini, considerant, que les aportacions de sediments, a causa de la irregularitat del cabal del riu Ebre, s’ha de contemplar a més llarg termini.

També va apostar per la construcció de barreres o camins de guarda en zones consensuades pels tècnics, que al mateix temps d’evitar la regressió, es podrien aprofitar turísticament. Finalment, el director de l’IDECE també va proposar l’habilitació de trencaones a dintre del mar com a possible solució.

Si un missatge sobresurt sobre la resta del discurs de Xavier Pallarès, és, “la necessitat de fer un esforç entre l’administració de l’estat i el govern de la Generalitat per trobar un encaix que permeti portar a terme les actuacions requerides a partir de decisions valentes, urgents i de consens”.

El director de l’IDECE va aprofitar la compareixença per donar tot el seu suport a la Taula de Consens pel Delta de l’Ebre. A més de Xavier Pallarès com a director de l’IDECE, també hi van comparèixer el president del CAT, Joan Alginet, i el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

La Comissió d’Estudi sobre la Protecció del Delta de l’Ebre del Parlament de Catalunya va ser creada el 3 de novembre de 2021 per a l’estudi i seguiment de les mesures de protecció del delta de l’Ebre -davant les amenaces de la regressió, la subsidència, la minva de cabal del riu i les conseqüències del canvi climàtic- proposades i impulsades per les administracions competents i per les entitats territorials i ambientals.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -