14.3 C
Amposta

Onada Edicions presenta la segona part del llibre “Antonio Roca. Tortosa en Color”

El llibre, obra de Quimo Panisello, Roc Salvadó i Marina Pallás, recull més d’una cinquantena de fotografies comentades que retraten la vida social i quotidiana de la Tortosa d’entre els anys 1982 i 2005

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’any 2022, Onada Edicions va publicar el llibre “Antonio Roca Cid. Lo retratista del Rastre”, un llibre de fotografies del retratista tortosí que reflecteix la vida social i quotidiana de la ciutat entre els anys seixanta i vuitanta. Dos anys després, els mateixos autors Quimo Panisello, Roc Salvadí i Marina Pallás publiquen una segona part sota el títol “Antonio Roca. Tortosa en color”.

En aquesta segona part el documentalista, l’historiador i la periodista ens endinsen en més de cinquanta fotografies que abracen el període entre 1982 i 2005. A través d’aquestes imatges, es captura la vida social i quotidiana de Tortosa, amb un especial èmfasi en els espais urbans nous o transformats. Amb aquest llibre volen teixir la història de Tortosa a partir de les imatges de Roca, plasmant els grans esdeveniments locals i les escenes de la vida diària.

Una de les imatges del llibre “Antoni Roca. Tortosa en color”.

“Antoni Roca. Tortosa en color” es presenta com un si fos un àlbum de fotografies personal, i segueix les pautes estètiques i formals dels llibres de fotografia, amb textos explicatius contextualitzats i poètics. A més, l’ordre cronològic de les imatges reflecteix els successos històrics, convertint el llibre en un homenatge tant al fotògraf com a la ciutat de Tortosa i la seva evolució al llarg del temps.

Quimo Panisello destaca que els anys 80 representen per al fotògraf una època de maduresa en la fotografia en color, capturant el dia a dia, les tradicions i els personatges del barri del Rastre i de la ciutat.

Roc Salvadó, per la seva banda, subratlla la sensibilitat de Roca en capturar els problemes i les reivindicacions del seu entorn, incloent-hi la lluita popular en defensa de l’Ebre i la preservació del patrimoni històric.

Marina Pallás, també autora del llibre, destaca que aquest segon volum mostra una Tortosa més moderna, permetent que les generacions més joves reconeguin els canvis experimentats en els espais urbans.

Una de les imatges del llibre “Antoni Roca. Tortosa en color”.

La presentació d’aquest llibre serà el divendres 19 d’abril a les 19 h de la tarde al casal tortosí.

Dades d’interès

Antonio Roca Cid va nàixer el 1940 al barri de Ferreries, fill del periodista esportiu José Roca Borrull. Ben aviat se sent atret pel món de la fotògrafa i la seua iaia Maria li comprarà la seua primera màquina de retratar. De ben jove entra a la secció de fotografia del Cercle Artístic i l’any 1969 s’associa a l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya, obtenint més endavant premis i realitzant diferents exposicions. Avui, sempre amb la càmera penjada del coll, és una figura molt coneguda i popular a la ciutat: és lo retratista del Rastre.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -