14.3 C
Amposta

On estan els nostres líders?

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Després de la resseca electoral de les Eleccions Generals, i sense temps d’assimilar els resultats, venen les Municipals. Eleccions, per cert, que en cada poble i ciutat del nostre territori ebrenc es viu d’una manera diferent. En alguns llocs, de forma apassionada i destralera, com els municipis d’Amposta, Tortosa i l’Ametlla Mar. En altres, és la més cruel indiferència com potser a la Ràpita. Hi ha pobles, que fins i tot ja saben qui serà l’alcalde com Alfara de Carles o algun més d’aquests mig despoblats, on prou feines troben gent per fer una candidatura.

El cert, quan analitzes on es viu amb més intensitat les eleccions municipals, observes que ja una forta relació amb el nivell o la qualitat dels candidats que es presenten i de la gent que completa la resta de la candidatura. En poques paraules, els votants s’adonen que les candidatures que es presenten són bones, que els candidats estan qualificats i tenen una personalitat forta i engrescadora, que sedueix prendre part en els comicis electorals independentment de les sigles del partit.

El fet, ens agradi o no, quan veus la majoria de llistes quins candidats les estan integrant et fiques les mans al cap i penses: què hem fet nosaltres per merèixer això? Qui mana a cada partit que no troben millors candidats? O igual hi ha una mà negra que li interessa que als nostres ajuntaments governin aquesta gent per així fer i desfer com ells volen. La resposta no la sé i la veritat que darrerament em preocupa bastant, entre altres coses perquè som uns dels territoris catalans més pobres i que pateix un fort despoblament. Tanmateix, mentre cerco una resposta i no perdo la esperança, escolto a Shakira i el seu “hit”: “Cega sorda muda” i d’aquesta manera potser deixo de buscar cap resposta a les preguntes que em plantejo.

Batiste Forcadell

Des de la república dels Alfacs

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -