14.3 C
Amposta

Obertes les inscripcions a les colònies de “L’estiu és teu!” a Deltebre

Les activitats de lleure s’adaptaran als protocols per la covid-19, amb més activitats a l’aire lliure, grups reduïts, albergs adaptats, educació de salut i acompanyament emocional

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les colònies de “L’estiu és teu!” per a infants i adolescents de 5 a 16 anys que organitza l’Agència Catalana de la Joventut obre avui a les 12 hores les inscripcions a la seva 26a edició amb un programa adaptat als condicionants que exigeix la pandèmia de Covid-19.

Les famílies es poden inscriure directament a les places lliures que ofereix el portal virtual, de manera que sabran des del primer moment si tenen plaça al torn i especialitat de colònies desitjades. Caldrà tenir sempre en compte que el lloc i les dates escollides hauran d’estar en la Fase 3 de desconfinament en el moment d’inici de l’activitat, condicionant general per a totes les activitats de lleure.

Amb aquesta iniciativa, Joventut referma el compromís amb els drets dels infants i joves al lleure educatiu, una eina de formació en valors fonamental pel seu desenvolupament integral i més necessària que mai en el context de crisi sanitària i social en què ens trobem.

Aquesta edició ofereix una oferta d’activitats adaptada als criteris generals per a fer activitats segures i al protocol específic per a l’organització de colònies, documents elaborats per Joventut, Salut Pública i el PROCICAT amb el consens del sector del lleure, les organitzacions infantils i juvenils i les entitats municipalistes.

D’aquesta manera, més enllà de les activitats esportives, musicals, idiomàtiques, d’enginy o arts plàstiques que cada any caracteritzen l’oferta de “L’estiu és teu!”, el programa d’aquesta edició 2020 adaptarà el seu contingut a una dimensió pedagògica, emocional i d’educació dels nous hàbits de salut. 

Així mateix, les activitats s’adaptaran a les diferents mesures de prevenció i higiene com són la distància física recomanada com a element d’aprenentatge pedagògic, el rentat sistemàtic de mans, els espais de 4 metres quadrats per participant o l’establiment de grups reduïts i estables de 10 persones màxim, entre d’altres. Sobre aquestes qüestions, el web del programa allotja un espai amb informacions i recomanacions pels participants a les colònies.

En aquest sentit, per exemple, els monitors, monitores i dirigents de les activitats treballaran amb els participants aspectes de prevenció i higiene com són el rentat periòdic de mans o les activitats exteriors de relació amb la natura.

Pel que fa a l’organització de les estades, es garantirà el compliment del protocol en els diversos aspectes a tenir en compte, com són el territori on es desenvolupen les colònies, els desplaçaments, la mida dels grups, el pla de confinament, la declaració responsable de les famílies, la comunicació entre dirigents i Salut Pública, la neteja i desinfecció, la seguretat alimentària, la idoneïtat dels espais d’allotjament, la prevenció en l’àmbit d’higiene o l’actuació davant d’un possible cas amb simptomatologia compatible amb la Covid-19, entre d’altres.

Oferta variable de places i activitats

Les recomanacions de Salut han fet canviar algunes activitats per unes altres (per exemple, a les estades multiesportives no es farà l’especialitat d’aquaesport, si no l’alternativa gymsport) i, així mateix, algunes estades han reduït grups que tradicionalment eren més nombrosos (com són els casos de dansa o música).

Així, en aquesta edició s’oferiran 11 modalitats d’estades a escollir: música, idiomes (anglès, francès o alemany), multiesportives, combinat d’anglès i multiesportives, combinat d’anglès i astronomia, enginy, circ, veu, cinema, excursionisme i dansa.

Els albergs als quals es desenvoluparan les colònies són els de Banyoles, Cabrera de Mar, Canyamars, Coma-ruga, Deltebre, La Molina, l’Escala, L’Espluga de Francolí, Núria, Planoles, la Vall d’en Bas, Sant Joan de les Abadesses, Sort i Vic.

Pel que fa al mes de realització, el juliol concentrarà el gruix de participants a les colònies, com és habitual, mentre que l’agost tindrà un nombre menor d’infants i joves. Tanmateix, el programa preveu reforçar les places a l’agost i al setembre si fos necessari.

Més beques per famílies vulnerables

Amb l’objectiu que continuïn sent unes colònies inclusives, els infants amb risc d’exclusió social, grau de dependència o discapacitat reconeguda tindran l’estada becada, igual com en les darreres cinc edicions. Així mateix, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha quadriplicat el pressupost -fins a 4,65 milions d’euros- perquè les famílies en situació de vulnerabilitat o afectades econòmicament per la Covid-19 puguin gaudir de les colònies aquest estiu, tal com va anunciar el conseller Chakir el Homrani.

Per la seva banda, les famílies nombroses, monoparentals i les acollidores continuaran gaudint d’una reducció del 10% en el preu de les estades, un ajut que va beneficiar el 715 participants en l’edició passada (622 nombroses, 86 monoparentals i 7 acollidores), i un total de 14.756 famílies des de la implantació d’aquesta mesura el 2008.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -