14.3 C
Amposta

Núria Saún i Laura Uguet guanyen el primer Premi Comarcal de la Terra Alta de Treballs de Recerca

Amb aquests guardons es vol incentivar i valorar la feina de documentació, el sentit crític i la creativitat científica

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les estudiants de segon de Batxillerat Núria Saún Santos i Laura Uguet Montañés, totes dues de Gandesa, han estat distingides amb el Premi Comarcal de la Terra Alta de Treballs de Recerca.

En aquesta primera edició del guardó, Saún s’ha emportat el Premi Doctor Ferran i Clua, en la categoria de  Ciències i Tecnologia pel treball Els coets d’aigua i la física que els propulsa. Per la seva banda, Uguet ha rebut el Premi Joan Grijalbo i Serres, en la categoria d’Humanitats i Ciències Socials pel treball Tu aposta. Creació d’un joc de taula de la Terra Alta, un joc educatiu sobre la comarca i un espai web que desenvolupa la informació tractada a les preguntes que s’hi formulen.

Les bases del premi també contemplen atorgar un diploma acreditatiu als treballs finalistes presentats en cada categoria. En aquest cas, i en la categoria de Ciències i Tecnologia, els diplomes han estat per a Jordi Roca Altadill, pel treball Rendibilitat d’un habitatge domòtic amb endolls intel·ligents, i per a Aïda Miró Ràfales, pel treball Desmitificació dels additius. En el cas de la categoria Humanitats i Ciències Socials, els finalistes han estat Mireia Segarra Borrull, pel treball LGTBIQ+. Estudi sobre el meu entorn en temes LGTBIQ+, i Marc Álvarez Vilanova, pel treball Sostenibilitat mediambiental de Port Aventura World.

El jurat del premi ha valorat molt positivament els nou treballs de recerca que es van presentar a la convocatòria per l’esforç, el rigor científic, la capacitat de recerca i el procés d’investigació que han portat a terme tots els participants.

El Premi Comarcal de la Terra Alta de Treballs de Recerca s’adreça a l’alumnat de segon de Batxillerat de l’Institut Terra Alta de Gandesa. L’objectiu d’aquest premi és el d’incentivar i valorar l’esperit de recerca i d’investigació, el treball ben documentat, el sentit crític i la creativitat científica dels estudiants. Cada categoria del premi (Ciències i Tecnologia i Humanitats i Ciències Socials) està dotada amb 200 euros. El pressupost total de 400 euros destinats a distingir els guardonats amb el Premi Comarcal de la Terra Alta de Treballs de Recerca ha anat a càrrec de la partida de cultura d’aquesta anualitat del Consell Comarcal de la Terra Alta.

A les guanyadores i als finalistes també se’ls ha obsequiat amb dues entrades per assistir a un espectacle de Nilak, espai escènic itinerant que, a través d’una carpa de circ que funciona com a teatre, treballa per descentralitzar les arts escèniques dels grans nuclis urbans per fer-los arribar a poblacions que no compten amb equipaments. Enguany, Nilak instal·la la seva carpa al Pinell de Brai.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -