14.3 C
Amposta

Núria Caro del Setmanari L’EBRE guanya el premi a la millor foto periodística del 2021 de mitjans digitals

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Associació Catalana de la Premsa Comarcal ha celebrat aquest diumenge a l’Hotel Comtes de Barcelona, de Barcelona, la 40a Assemblea de l’ACPC i la 14a Convenció de la Premsa Comarcal i Local. Una trobada que ha reunit a cent trenta professionals del sector, ja siguin editors de premsa, periodistes, publicistes i alts càrrecs de l’administració vinguts de tot Catalunya.

La jornada ha conclòs amb el recent inaugurant Premi Premsa Comarcal de Fotografia Periodística i la fotoperiodista tortosina, Núria Caro, del Setmanari L’EBRE, ha guanyat el premi a la millor fotografia periodística del 2021 de mitjans digitals.

La jornada ha començat amb l’Assemblea de l’entitat on s’ha fet un balanç de comptes del darrer any i s’ha ratificat que els mitjans comarcals han superat amb nota l’impacte de la pandèmia. Tal com ha explicat el president de l’ACPC, Francesc Fàbregas, en el seu parlament d’obertura “la premsa comarcal està més viva que mai, el passat 2021, tot i la conjuntura de pandèmia i de crisi, hem tingut 10 noves altes, i el dia d’avui som ja 158 mitjans associats, i el més important, el paper, el qual molts donàvem per mort, continua creixent. Sense oblidar que donem feina a més de mil famílies arreu de Catalunya, que tenim 268.000 lectors diaris, i que el 53% de les nostres vendes són per subscripció, cosa que parla de la credibilitat que tenim davant els nostres lectors”.

La Convenció, que ha estat conduïda pel periodista Òscar Cabana, ha començat amb la presentació del treball guanyador de l’11è Premi de Recerca Universitària Premsa Comarcal patrocinat per CaixaBank, “El periodisme de proximitat enfront del repte de la intel·ligència artificial” de la doctora en Comunicació, Art i Educació, Cristina Pulido Rodríguez, qui en la seva intervenció ha explicat que “la IA servirà per generar contingut, detectar notícies, visualitzar dades i verificar contingut, però sobretot, per agilitzar i simplificar processos per poder centrar la capacitat humana en millorar els continguts”.

A continuació, s’ha lliurat un Reconeixement a la Diputació de Barcelona, pel seu suport al llarg dels anys a l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal. Ha rebut el guardó la seva presidenta, Núria Marín, qui el seu parlament ha destacat que “la institució que represento va apostar fa quaranta anys per l’ACPC, llavors era imprescindible defensar la democràcia, i enteníem que posar en relleu la premsa local era una expressió de la llibertat que tots desitjàvem”.

L’últim acte del matí ha estat la conferència El futur del català: què hi pot fer la premsa comarcal?, de la lingüista Maria Carme Junyent i Figueras, qui ha explicat “la premsa comarcal sou un àmbit privilegiat, ja que sou els que demostreu que la diversitat ens afavoreix i ens permet sobreviure. Penseu que l’única de manera de preservar la nostra llengua és fugir de la globalització. La vostra feina té sentit si es fa en català”.

Com és habitual, després del dinar, que enguany ha servit la cuina del prestigiós xef Martín Berasategui, hem commemorat totes les publicacions que enguany complien anys. Aquestes han estat: Amb 100 anys d’antiguitat, El Pregoner d’Urgell; amb 75, La Tosca; amb 50, Església D’urgell; amb 45 anys, L’Espiga, El Martinet i Avenç Del Palau d’Anglesola; amb 40, La Vall, La Palanca, L’Erol i El 3 De Vuit; amb 35 anys, El 8-5-5, L’Artesenc i El Pou de la Gallina; amb 30, Revista De Palafrugell; i amb 25 anys, Celsona Informació i La Veu de la Segarra.

I hem acabat la jornada amb el lliurament dels Premis a les Millors Portades de l’Any 2021 i el recent inaugurant Premi Premsa Comarcal de Fotografia Periodística. Pel que fa a les portades, aquest és el palmarès:

  • El Premi a la Millor Portada de diaris, trisetmanals, bisetmanals, setmanals i quinzenals ha estat per a La Veu de l’Anoia i la portada ‘605 abraçades’ publicada el 12-3-2021.
  • El Premi a la Millor Portada de mensuals ha recaigut en la Revista de Banyoles amb ‘Obres al Museu Arqueològic’ corresponent a l’octubre 2021.
  • El Premi a la Millor Portada de bimestrals, trimestrals i semestrals se l’ha endut Temps de Franja amb ‘Sostenible… per a qui?’ publicada el gener de 2021.
  • El Premi al Millor Digital ha estat per a lamira.cat.

Pel que fa a la primera edició dels Premis Premsa Comarcal de Fotografia Periodística, aquests han estat els guardonats:

  • En la categoria de diaris, trisetmanals, bisetmanals, setmanals i quinzenals el premi ha estat per a M. Rosa Ferré de El 3 de Vuit.
  • En la categoria de mensuals el guanyador ha estat Eduard Duran de Llumiguia.
  • I en la categoria de digitals, la guanyadora ha estat Núria Caro del setmanarilebre.cat.

El parlament de clausura l’ha fet el director general de Mitjans de Comunicació de la Generalitat Ignasi Genovès qui ha assenyalat “l’ACPC és una història d’èxit, no només per la vostra gran difusió, que de manera agregada és major que la de la premsa generalista, sinó perquè sou un instrument de la defensa de la llengua catalana”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -