14.3 C
Amposta

Apareix una pintada LGTBI-fòbica en un pas de vianants de Tortosa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Tortosa s’ha despertat aquest dilluns amb un escrit clarament LGTB-fòbic en un pas de vianants de la ciutat on s’havia pintat una de les franges blanques amb la bandera LGBTI+. En concret, el pas de zebra és el que hi ha situat al davant de l’Escola de Sant Llàtzer. L’Ajuntament de Tortosa ha condemnat de forma clara aquest acte vandàlic que, a més, ha qualificat d'”homòfob i de to amenaçant”.

Els fets ja s’han posat en coneixement de la Policia Local de Tortosa per tal que puguin ser investigats. Paral·lelament, el consistori ja ha activat una actuació per a esborrar la pintada homòfoba i, posteriorment, reintegrar la pintura de l’arc de Sant Martí. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i la coordinadora territorial del Departament d’Igualtat i Feminismes, Mar Lleixà, han condemnat personalment aquest acte a través de les xarxes socials.

Des de l’Associació Cultural Okay Productions també han condemnat aquest atac vandàlic. Una pintada, segons diuen, “amenaçadora que ataca de forma directa les llibertats del col·lectiu LGTBIQ+ i que fica palès el motiu pel qual hem de continuar estant en peu de guerra. Aquestes actituds son rebutjades i no tenen cabuda en la nostra societat”.

La bandera de l’arc de Sant Martí representa la diversitat, representa una mirada al món amb colors i representa un col·lectiu que a ple segle XXI ha de continuar denunciant actituds que haurien d’estar erradicades. Okay Productions repulsa de forma enèrgica l’atac i demana a les autoritats policials que actuïn per aplicar la llei a les persones que han comès l’atac amb l’agreujant de crim d’odi i discriminació.

Redacció – T. R.
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -