14.3 C
Amposta

Norma Pujol, candidata ebrenca al Congrés: “Només ERC pot ser el baluard de defensa de Catalunya en tots els fronts”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La flixanca Norma Pujol i Farré va ser candidata a les eleccions generals de 2019 per la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya, ocupant el segon lloc a la llista per la demarcació de Tarragona, i enguany, en les eleccions d’aquest diumenge 23 de juliol, revalida la posició. Durant el seu pas pel Congrés dels Diputats ha presidit la Comissió dels Drets de la Infància i l’Adolescència de la Cambra entre 2019-2023.

Imagina Ràdio ha fet una breu entrevista a la candidata ebrenca d’ERC:

1. Per què et presentes com a candidata de les Terres de l’Ebre al Congrés dels Diputats?

Em presento com a candidata de les Terres de l’Ebre al Congrés dels Diputats perquè encara hi ha moltes coses, massa, que mos afecten al nostre dia a dia i al nostre territori que es decideixen des de Madrid, perquè és on hi tenen les competències. I, mentrestant fem camí cap a la República Catalana, hi hem de ser per defensar els interessos de les Terres de l’Ebre i la seua gent.

2. Quin paper farà el seu partit a Madrid?

Estos últims quatre anys a Madrid, hi hem fet lo que vam dir que faríem: fer seure al gobierno espanyol a una mesa de diàleg, on han reconegut lo conflicte polític, hem aconseguit amb la força negociadora d’ERC que 9 persones que dormien a la presó, ara puguin dormir a casa seua i hem derogat el delicte de sedició, que obre la porta a tornar a Catalunya a les persones que estan exiliades per haver permès votar l’1 d’Octubre. A més a més, hem treballat per poder millorar la vida de la gent: amb la nostra força negociadora hem aconseguit que s’aprovi una llei d’infància per protegir als que més mereixen ser protegits: los xiquets i les xiquetes, hem pujat les pensions, per tal que les persones jubilades puguin viure una mica millor, s’ha pujat dos cops lo salari mínim interprofessional, s’ha aprovat una llei d’audiovisuals que permet que els nostres fills i filles puguin veure contingut en català,… en definitiva, hem estat al costat de la gent.

En l’escenari que tenim davant i amb la riuada conservadora i d’extrema dreta que recorre europa i que ja ha arribat als Països Catalans, al País Valencià i les Illes, les Terres de l’Ebre, cruïlla dels Països Catalans, serem on baluard antifeixista. L’amenaça a la nostra llengua, a la nostra cultura, a la nostra identitat,… ja ha arribat i no permetrem que avanci. Per tant, ERC volem tornar a tenir força a Madrid perquè, en cas que hi hagi la possibilitat de que hi hagi un “govern progressista”, allí hi serem per fer-los mirar cap a l’esquerra i fer polítiques progressistes de veritat. I amb la hipòtesis d’un govern de dretes i extrema dreta, ERC hi serem per plantar cara i protegir i defensar el nostre país i els drets de totes les persones.

3. Quins temes importants del territori voleu reivindicar des de Madrid?

Malauradament hi ha molts temes que mos afecten a les Terres de l’Ebre que són recurrents i que fa anys que no hi ha manera que donin solució i resposta. Tenim un Delta de l’Ebre fortament amenaçat i el govern espanyol amb els quatre anys de legislatura nomès ha estat capaç de presentar un Pla de Protección, fet sense comptar amb el suport i consens dels agents del territori, que planteja és recular 500 metres la línia de costa, i que no té cap partida pressupostària definida per fer actuacions importants protecció. Mentre destina 300 milions d’euros de Fons Europeus per regenerar la Manga del Mar Menor. A més amb el nou Pla Hidrològic no s’aporten ni més cabals ni tampoc més sediments al Delta. De fet, els partits espanyols contineu obviant la gestió del sediments i es neguen a impulsar les proves pílot de trasllat de sediments que fa anys reclamem.

Tenim un servei ferroviari de les línies R15 i R16 molt deficient que fa que hi hagi menys freqüències de pas que fa uns anys i que els trajectes a Barcelona s’allarguin gairebé mig hora més que fa vint anys. Per no parlar de la supressió que ha fet el govern del PSOE – Podemos dels vuit Euromeds diaris que tenien aturada a l’estació de l’Aldea.  Per la sostenibilitat, competitivitat i millora de les nostres vides no poden continuar condemant el nostre territori a veure passar cada vegada més trens de llarg i més ràpid, i aquells que s’aturen ofereixen un servei pitjor que fa vint anys.

Volem tenir les infraestructures que necessitem i ens mereixem, com el tercer carril de l’AP-7 que arribi fins a Vinaròs i Ulldecona, un connexió de l’Autovia A-7 amb l’autopista i la N-340 com correspon a l’alçada de l’Ametlla de Mar o Hospitalet, i no el nyap actual. Comentari a part merexien les variants de la N-420 a Gandesa i Corbera d’Ebre. La vergonya monumental de PP i PSOE, i l’exemple del menysteniment sistemàtic cap a les Terres de l’Ebre. Vint-i-tres anys de la seva publicació al BOE, diverses partides milionàries als Pressupostos de l’Estat durant aquests anys, i el més calent segueix a l’aigüera. Ni una paletada.

També clamem des de fa més d’una dècada perquè els governs espanyols actualitzen uns Plans d’Emergència Nuclear Exteriors obsolets, que organitzin simulacres generals d’emergència amb pobació o que executin més de 30 obres del Pla de Restitució Territorial que afecten l’abastiment, captació i distribució d’aigua de molts pobles. També jo mateixa vaig defensar una moció on demàvem al govern de PSOE i Podemos, que no es desantenguin del futur dels pobles i la gent que viu prop de les centrals nuclears una vegada ja han determinat el calendari de tancament. Els vam reclamar que o bé presentin un Pla de Transició Justa o bé que aportin recursos al Fons de Transició Nuclear català, el qual, ha de servir per generar una alternativa laboral, empresarial i econòmica als nostres pobles i comarques abans del tancament nuclear. I en canvi ni tenen previst cap Pla propi ni volen aportar res al Fons català.

Anem també a continuar defensant la nostra pesca, pagesia i ramaderia, que sovint pateixen les conseqüències negatives d’uns governs espanyols que a l’hora de transpossar les directives comunitàries europees mai prioritzen el nostre model sinó al contrari, normalment ens perjudiquen.

Anem lluitar contra el despoblament i la retallada de serveis prioritaris als nostres pobles. Continuarem reclaman la reobertura de la Seguretat Social de Móra d’Ebre que donava servei presencial a la gent de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat; i que el mateix ministre i el partit socialista es van comprometre a reobrir. Cosa que no han fet.

Esquerra continuarem persistint en la defensa de les Teres de l’Ebre i totes aquelles actuacions que els governs espanyols haurien de fer i no fan.

4. Què els hi diríeu a la gent per a mobilitzar-la i que vagi a votar el 23 de juliol?

Davant l’extrema dreta i la dreta extrema, i davant un PSOE i una esquerra sucursalista que no dubtaran a entendre’s amb el PP si ho necessiten i que sempre estaran al costat dels interessos de l’Estat contra Catalunya, només ERC pot ser el baluard de defensa de Catalunya en tots els fronts.

Ho hem demostrat, tenim un compromís ferm en la defensa del nostre país i la defensa de les Terres de l’Ebre.

Per tant, lo proper diumenge, lo proper 23 de juliol, utilitzem l’eina més poderosa de la gent, que és lo dret a vot: defensem la nostra llengua, la nostra cultura, lo nostre riu, defensem lo Delta, la pagesia, la pesca, defensem los drets socials i nacionals, defensem lo país i les Terres de l’Ebre!

Omplim les urnes de vots per ERC per protegir les Terres de l’Ebre!

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -