14.3 C
Amposta

Neix a Deltebre el Consell de Dones, per impulsar la igualtat en les polítiques municipals

Rosa Queral Casanova, delegada del Consell Municipal de Dones de Deltebre, és doctora en Pedagogia, llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació, diplomada en Infermeria i màster en Antropologia de la Medicina

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dissabte al matí es va constituir el Consell Municipal de Dones per a aquest mandat, un òrgan dedicat a fomentar la igualtat a les diferents polítiques impulsades per l’Ajuntament de Deltebre. La Dra. Rosa Queral serà novament la delegada, amb una àmplia experiència en la funció que ha exercit en els últims anys.

El Consell Municipal de Dones està integrat per diverses entitats, com ara ADAS, AFIDE, l’Associació de Dones de Deltebre, l’Associació Local de la Dona de La Cava, l’Associació de Dones del Món Rural, així com un representant d’Enlairem i d’ERC, com a membres dels grups polítics i municipals amb presència al consistori. Després de la constitució del consell, les representants van visitar les obres de l’Arrossera, l’antiga ‘Cambra Arrossera La Cava’, on tindrà seu el consell, actualment en obres gràcies a una subvenció dels fons Next Generation que va aconseguir l’Ajuntament de Deltebre.

Una de les primeres tasques serà renovar el Pla de Polítiques de Dones, que comptarà amb la direcció de Rosa Queral i s’elaborarà dins d’aquest consell. La regidora de Foment Cultural, Igualtat, i Tinença d’Animals, Eva Marin, ha posat en valor el progrés realitzat durant els últims anys i ha subratllat que “el Consell Municipal de Dones ha de continuar sent un òrgan obert i participatiu, un espai d’escolta de totes aquelles propostes que puguin contribuir a la igualtat i al foment de les polítiques de dones que continuarem implementant en els pròxims anys“.

En el marc d’aquesta reunió, s’ha plantejat l’acte del Dia Internacional de les Dones, que tindrà lloc el divendres 8 de març i que comptarà amb la proposta artística de Mar Grifoll (@Marlolailo), qui presentarà la seva obra ‘Manifest’.

Per acabar, la delegada del Consell Municipal de Dones, Rosa Queral, ha destacat que “hem d’assolir la igualtat efectiva no només a partir de la implicació de les entitats de dones, en el marc del Consell, sinó també a partir del treball i de la col·laboració del conjunt del municipi de forma que hem de saber impulsar activitats transversals que afectin a tots els sectors”.

Rosa Queral Casanova, delegada del Consell Municipal de Dones de Deltebre, és doctora en Pedagogia, llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació, diplomada en Infermeria i màster en Antropologia de la Medicina. Ha rebut la medalla President Macià de la Generalitat de Catalunya en reconeixement a la seva trajectòria en la docència universitària, combinant el seu coneixement científic i professional amb l’acció social en benefici de les dones.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -