14.3 C
Amposta

El Consell Comarcal del Baix Ebre dona suport a la pagesia mitjançant una Declaració Institucional Conjunta

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Antoni Gilabert, ha subratllat la importància vital del sector agrari i agroalimentari, destacant que els agricultors garanteixen una seguretat alimentària essencial per a tota la població

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha presentat al plenari la Declaració institucional en suport a la mobilització de la pagesia, en resposta a les demandes del sector agrari durant les últimes setmanes. En aquesta declaració, s’ha expressat la preocupació davant dels múltiples factors que afecten la sostenibilitat i viabilitat del sector agrícola.

Les demandes de la pagesia han posat de manifest les dificultats amb què es troben, com ara les baixades en els preus de compra dels productes agrícoles, l’increment de les importacions de països amb normatives menys estrictes, l’excés de tràmits burocràtics, i la manca de relleu generacional, que accentua la bretxa digital i posa en perill la subsistència del sector. A més, s’ha destacat la crisi climàtica i la sequera com a factors que estan causant pèrdues significatives de collites, posant en risc el futur de nombroses explotacions agràries.

Antoni Gilabert, president del Consell Comarcal del Baix Ebre, ha subratllat la importància vital del sector agrari i agroalimentari, destacant que els agricultors no només proporcionen aliments essencials, sinó que també garanteixen una seguretat alimentària essencial per a tota la població.

Antoni Gilabert, president del Consell Comarcal del Baix Ebre

Durant la sessió de plenari també s’han tractat altres temes com la ratificació del cost dels serveis de salubritat i control de plagues per al 2024, que es va tractar en el Consell d’Alcaldies celebrat el passat 14 de febrer. Aquesta aprovació assegura els tractaments del mosquit i de la mosca negra. En el cas del mosquit, el contracte preveu una modificació en cas de ser necessària, per tal d’allargar el calendari de tractament de les àrees naturals, en cas que així ho pactin els Ajuntaments. Per altra banda, en el cas de la mosca, el cost del tractament es farà tenint en compte una nova fórmula on es tenen en compte diversos factors com el nombre total d’habitants de cada municipi, la façana fluvial o els kilòmetres de llera de riu. “Aquest model de finançament del tractament de la mosca ha establert unes bases sòlides per definir la participació del món local en aquest àmbit, és un model que ha servit com a referència a altres consells comarcals, com el de la Ribera d’Ebre per elaborar la seva pròpia distribució”, ha conclòs Gilabert.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -