14.3 C
Amposta

Naixen 23 tortugues marines d’un dels dos nius del Delta de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

23 tortugues marines han nascut al Delta de l’Ebre aquest passat cap de setmana. Han nascut d’un dels dos nius que es van trobar aquest estiu a Sant Jaume d’Enveja. Des de la Fundació CRAM estaven preocupats per la baixada de les temperatures i les fortes pluges de principis de setembre. La crisi climàtica és un dels principals problemes per assegurar una correcta incubació a la platja. Com a mesura preventiva la fundació va ficar una lona per intentar evitar que s’inundés el niu.

Després de gairebé seixanta dies d’incubació, una tortuga va nàixer de manera natural la nit del 18 de setembre i els voluntaris i voluntàries del Parc Natural del Delta de l’Ebre van donar l’avís. Personal de l’Àrea d’Investigació i Conservació del CRAM amb Elena Abella de la Universitat de Vic (Projecte Caretta a la Vista) es van desplaçar fins a la zona per fer guàrdia durant tota la nit per si naixien més cries. Cap tortuga més va nàixer durant la nit i cap a dos quarts de set del matí del 19 de setembre es va procedir a obrir el niu.

Fotografia de la Fundació CRAM

Es va poder assistir a un total de 20 tortugues intentant sortir del niu, 1 tortuga en procés d’eclosió i 1 ou viable. Si no s’hagués obert el niu, les tortugues que ja havien nascut haurien mort ofegades per falta d’oxigen en estar la terra compactada per les pluges. Es va trobar també una tortuga morta, 5 tortugues mortes eclosionant, 17 ous en diferents estats embrionaris i la resta d’ous (27) sense desenvolupament aparent.

Un total d’11 tortugues van anar directes a mar i la resta formaran part del projecte de Head-Starting, on seran criades en captivitat fins que arribin a un pes i mida òptima per a la seva reintroducció al medi natural, afavorit així la supervivència de l’espècie i contribuir a estudiar aquests fets tan insòlits i cada vegada més freqüents a les nostres costes. També van ser traslladades a les incubadores del CRAM la tortuga que estava en procés d’eclosió així com l’ou viable, perquè acabin el procés.

Respecte als 12 ous que s’han incubat de manera artificial, han nascut tots. La incubació artificial permet garantir la viabilitat d’una part de la posta en cas de qualsevol contingència a platja, com pot ser situacions meteorològiques com les que van passar fa unes setmanes al sud de Catalunya així com la baixada de temperatures dels últims dies.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -