14.3 C
Amposta

Movem Tortosa, ERC i la CUP exigixen més control dels continguts del programa de Festes Majors

Carreguen contra el Govern arran de la publicació d’un anunci del col.lectiu Corembe, contrari a la retirada del monument

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Movem Tortosa, ERC i la CUP, d’acord amb la Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes, presentarà dilluns una moció conjunta al ple en què reclamarà un protocol a l’Ajuntament perquè en les publicacions oficials de la institució no hi puguen aparèixer símbols que vagen contra els drets fonamentals, que consideren que es van transgredir amb la publicació -en el programa oficial de Festes Majors de la Cinta- d’un anunci del col·lectiu Corembe -que advoca per la reinterpretació del monument i s’oposa a la retirada que promou la Generalitat- que, al marge de felicitar les Festes, contenia una imatge del monument actual, que manté elements d’exaltació franquista.

La Comissió per la Retirada, a través d’Alons Navarro i Marisa Panisello, va denunciar que és inacceptable la “falta de fermesa” del Govern actual en este sentit i, junt amb els tres grups polítics, va denunciar que encara que el programa l’edite i el gestione una empresa externa, l’Ajuntament n’és l’últim “responsable” del contingut. Per això, demanaran la reprovació del regidor de Festes, Domingo Tomàs, que s’havia remès com a argument a esta externalització de l’elaboració del programa, si bé havia admès que la imatge publicitària era “inadequada”. La moció també demanarà que l’elaboració del programa surta a partir d’ara a concurs. Els partits van titllar la publicació de la imatge del monument en l’anunci esmentat d’“incomprensible” i d’“un error absolut”, enmig de la polèmica marcada actualment per la judicialització del cas.

D’altra banda, Movem també ha anunciat que a través d’una altra moció vol abordar el tema de la seguretat a la ciutat, ja que, segons dades del Ministeri de l’Interior, els delictes van augmentar en un 27,4 % el darrer any a Tortosa, l’increment més important a l’Ebre.

Segons Movem, estes dades evidencien “el problema real de seguretat que patix la ciutat, fet que va més enllà de la percepció”. El primer grup de l’oposició presentarà al proper ple una moció per a millorar la seguretat, fent referència concretament a la Policia Local i a la Policia de Barri, per a reforçar-la on siga necessari.

En esta línia, Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa, demana una diagnosi de l’actual situació de la Policia de Barri per a veure quines millores es poden tirar endavant, sobretot ficant èmfasi en la presencialitat a peu de les patrulles.

Al seu torn, Ciutadans ha anunciat que presentarà al mateix ple una moció en la qual demana “millores als carrers, amb uns barris nets, inclusius i saludables”, i una segona, a través de la qual reclamarà la implantació d’un Pla director per al manteniment de les instal·lacions i edificis municipals. El portaveu, Miquel Albacar, considera que el pla de xoc de la millora de la neteja és sobretot necessari a les zones del centre, Temple i Ferreries.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -