14.3 C
Amposta

Móra la Nova acollirà el primer congrés sobre transició energètica a la demarcació de Tarragona

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Móra la Nova i el Grup de Gestors Energètics presenten la primera edició d’Hydra, el congrés sobre la transició energètica a la demarcació de Tarragona, que se celebrarà els propers 10 i 11 de juny.

Aquest congrés té com a objectiu analitzar, debatre i donar eines per a la definició d’un nou model energètic a la província de Tarragona. En un moment on la Ribera d’Ebre i altres comarques tarragonines necessiten una reconversió del model, Hydra abordarà les possibilitats de la transició energètica en clau de sostenibilitat, però també de competitivitat industrial per revitalitzar el conjunt del territori.

La demarcació de Tarragona és, actualment, responsable de més del 50% de la producció d’energia de Catalunya. És així com, la transició energètica es contempla com una oportunitat perquè hi hagi un equilibri territorial a Catalunya quant a la producció d’energia. Parlar de la transició energètica de Tarragona ens portarà a analitzar i replantejar el model energètic de tot el país.

Analitzar, debatre i donar eines per definir un nou model energètic

La sessió de matí del divendres 10 de juny generarà debat entorn una de les grans qüestions que cal resoldre: quin és el model energètic que Catalunya necessita? Es tractarà a partir de la descarbonització, la implementació de les energies renovables i la producció d’hidrogen. La segona part, molt més específica, tractarà com optimitzar els recursos energètics en el sector industrial i agrícola.

Quan a la sessió de tarda, abordarà l’eficiència energètica en el comerç, la indústria i en l’àmbit domèstic, i també el paper essencial de la mobilitat en la definició del model de la transició energètica.

El dissabte s’oferiran una sèrie d’activitats de caràcter lúdic adreçades al públic general que permetran conèixer l’entorn natural i en definitiva la potencialitat del territori alhora que conscienciar a la ciutadania de que siguin part activa amb el compromís mediambiental.

Es complementarà amb la presència d’expositors del sector de la gestió energètica, del consum eficient d’energia, de l’autoconsum fotovoltaic i de la mobilitat sostenible.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -