14.3 C
Amposta

Móra d’Ebre posa en marxa una aplicació mòbil per facilitar tràmits a la ciutadania

L'Ajuntament de Móra d'Ebre ha posat a disposició dels veïns i veïnes una nova aplicació mòbil que facilita la realització de gestions al mateix temps que ofereix altres funcionalitats

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’aplicació, que es diu App Tramit ja està disponible per descarregar a Google Play – per a dispositius Android – i en l’App Store – per a terminals iOS – permet, de moment, presentar una instància a l’Ajuntament, aportar documentació a un expedient, demanar l’ajut pels llibres escolars o fer al·legacions a una sanció en un entorn senzill i intuïtiu. A més, té vinculació amb l’agenda d’actes municipals, i des de l’aplicació la ciutadania podrà rebre comunicacions i prendre decisions conjuntament amb un sol click.

En paraules de l’alcalde de Móra d’Ebre, Rubén Biarnés, “el requisit que vam definir amb l’empresa desenvolupadora de l’aplicació és que apropés l’ajuntament a tots els veïns i veïnes de Móra d’Ebre independentment de la seva edat i amb la màxima garantia jurídica. Avui en dia que tothom es connecta i compra pel mòbil cada cop s’entén menys que una administració obligui els seus convilatans a viure ancorats al passat”.

És per aquest motiu que qualsevol persona que vulgui utilitzar App Tramit se la pot descarregar de les botigues d’aplicacions i amb un fàcil procés de registre, en què es demana el correu electrònic i algunes dades personals, podrà començar a utilitzar-la. Una de les qüestions que proporciona més tranquil·litat és que App Tramit s’integra amb IdCAT Mòbil que és el certificat digital que emet la Generalitat de Catalunya i que assegura la integritat i confidencialitat de les dades que es transmeten.

Una feina de llarg recorregut

Biarnés afirma que “l’aplicació que avui presentem és una primera fase del que arribarà a ser en un futur no gaire llunyà. Ja tenim previst incorporar nous tràmits que ampliïn el que avui hem presentat, que és el bàsic per una administració. Així, a no trigar gaire es podrà comunicar un inici d’obra i obtenir la liquidació de la taxa en el mateix moment”.

Tanmateix, l’alcalde ha afirmat que “la tecnologia té l’obligació de facilitar la vida dels ciutadans i ciutadanes, mantenir-los comunicats i oferir-los eines de bona governança i en aquest sentit App Tramit està pensada per prioritzar i empoderar la ciutadania davant l’administració local”.

El projecte App Tramites va començar a desenvolupar a l’Ajuntament de Móra d’Ebre durant el segon semestre del 2020 des de l’alcaldia i la regidoria de Projectes Estratègics, que en aquell moment liderava l’actual alcalde Rubén Biarnés, “s’ha allargat el seu desenvolupament una mica més del desitjable en el temps a causa del fet que durant les diferents fases de la pandèmia es va parar el desenvolupament i posteriorment hem tingut força feina per assegurar la connectivitat amb els sistemes de gestió d’expedients de l’Ajuntament i la integritat amb el sistema d’emissió de certificats IdCAT de la Generalitat de Catalunya”.

App Tramit

Tramit ha estat la primera empresa que ha ofert la tramitació per mitjà d’un dispositiu mòbil. L’objectiu d’App Tramit és superar les bretxes digitals en tots els sentits – connectivitat, dispositiu, llenguatge clar i capacitació tecnològica– així com apostar per comunicacions personalitzades i presa de decisions compartides. Una administració fàcil i intuïtiva 24/7 al telèfon de tothom. Tramit ha estat semifinalista dels premis AcceliCity, organitzats a Boston, com a millor solució Govtech d’entre més de 450 projectes de 37 països del món i el seu equip participa en nombrosos esdeveniments en l’àmbit europeu.
Tramit està disponible a municipis com Valls, la Seu d’Urgell i aviat aterrarà a comarques gironines, el Vallès Oriental i les comunitats d’Andalusia i Madrid així un treball de futur en la implantació en països europeus.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -