14.3 C
Amposta

Móra d’Ebre i Ascó suspenen definitivament les festes majors d’aquest estiu

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Ascó va decidir el dia 31 de juliol que suspenia la Festa Major, una decisió “difícil”, ja que asseguren els membres de l’equip de govern que han rebut “opinions diferents per part de la població”, però creuen que primer de tot “cal garantir la salut i la seguretat de les persones”. Tal com van avançar al mes d’abril, han estat treballant en els tres possibles escenaris: mantenir la festa major com sempre, la qual cosa que “era molt improbable”, tirar-la endavant amb activitats adaptades o bé haver de suspendre-la.

Des del mes de juny l’equip de govern d’Ascó ha estat treballant a programar actes que complissin totes les mesures de seguretat, amb escenaris simultanis i controlant l’aforament de tots els actes d’una forma estricta. Des de l’ajuntament agraeixen l’esforç de la Comissió de Festes, però vista l’evolució de la pandèmia, i en especial a la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, creuen que el més prudent és anul·lar la Festa Major 2020. Sempre que la situació ho permeti, l’ajuntament, per tal de donar suport al sector de la cultura, programarà algunes activitats “complint sempre amb la normativa vigent i garantint la seguretat de les persones”.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Móra d’Ebre ha decidit aquest mateix dilluns, 3 d’agost, suspendre la Festa Major 2020. Com està succeint amb les festes d’estiu de molts pobles de tot Catalunya, i prioritzant la salut pública de la població de Móra d’Ebre i de la Ribera d’Ebre, des de l’ajuntament han decidit suspendre els actes i esdeveniments alternatius que estaven previstos en substitució de la tradicional Festa Major d’estiu que ja tenien preparats i enllestits.

Móra d’Ebre és la capital de la comarca i la Festa Major acull un elevat nombre de participats del municipi però també dels voltants, i si s’afegeixen les necessitats sanitàries de control estricte, de distància i aforaments, juntament amb la voluntat de garantir la salut de tothom, el consistori ha decidit suspendre-la. La decisió s’ha consensuat amb la Comissió de Festes, les entitats i associacions implicades en l’organització de la festa, a qui l’ajuntament agraeix la dedicació, col·laboració i comprensió.

El consistori assegura que és “una decisió molt difícil de prendre”, però que la prenen “des de la ferma convicció” que en una situació de pandèmia mundial cal escoltar als experts i s’ha d’actuar de forma prudent “per fer prevaldre la seguretat de veïns i veïnes i enforcar-nos en el suport a les persones que ho estan passant malament.”

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -