14.3 C
Amposta

Mobilitat sense restriccions dins les Terres de l’Ebre a partir de dilluns

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Després que durant el dia d’ahir Sanitat acceptés la proposta promoguda per la Generalitat en què es demanava el pas a la fase 1 de la desescalada de les regions de les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu i Aran, s’han publicat, aquest mateix matí al BOE, les normes a seguir durant aquesta nova fase.

D’entre aquestes, destaca que es podrà circular per la província, illa o unitat territorial de referència, sense perjudici de les excepcions que justifiquin el desplaçament a una altra part del territori nacional per motius sanitaris, laborals, professionals o empresarials, de retorn al lloc de residència familiar, assistència i cura de majors, dependents o persones amb discapacitat, causa de força major o situació de necessitat. S’acceptaran els viatges a segones residències sempre que siguin dins de la mateixa província, illa o unitat territorial.

Condicions per a la reobertura al público de terrasses dels estabiments d’hostaleria i restauració

També es podrà procedira la reobertura al públic de les terrasses a l’aire lliure dels establiments d’hostaleria i restauració limitant-se al cinquanta per cent de les taules permeses l’any anterior. En tot cas, haurà d’assegurar-se que es manté la deguda distància física d’almenys dos metres entre les taules o, en el seu cas, agrupacions de taules.

Es consideraran terrasses a l’aire lliure tot espai no cobert o tot espai que estant cobert, estigui envoltat lateralment per un màxim de dues parets, murs o paraments.

En el cas que l’establiment d’hostaleria i restauració obtingués el permís de l’Ajuntament per a incrementar la superfície destinada a la terrassa a l’aire lliure, es podran incrementar el nombre de taules previst en l’apartat anterior, respectant, en tot cas, la proporció del cinquanta per cent entre taules i superfície disponible i duent a terme un increment proporcional de l’espai per als vianants en el mateix tram de la via pública en el qual se situï la terrassa.

L’ocupació màxima serà de deu persones per taula o agrupació de taules. La taula o agrupació de taules que s’utilitzin per a aquesta fi, hauran de ser concordes al nombre de persones, permetent que es respecti la distància mínima de seguretat interpersonal.

En l’àmbit del comerç minorista i de prestació de serveis, es manté l’obertura dels locals i establiments minoristes sempre que tinguin una superfície igual o inferior a 400 metres quadrats, i amb excepció d’aquells que es trobin dins de parcs o centres comercials sense accés directe i independent des de l’exterior. Així mateix, podran procedir a la seva reobertura al públic, mitjançant la utilització de la cita prèvia, els concessionaris d’automoció, les estacions d’inspecció tècnica de vehicles i els centres de jardineria i vivers de plantes sigui com fos la seva superfície d’exposició, així com les entitats concessionàries de joc públic d’àmbit estatal.

Obertura al públic dels locals i establiments en els quals es desenvolupin actes i espectacles culturals

Podrà procedir-se a la reobertura al públic de tots els locals i establiments en els quals es desenvolupin actes i espectacles culturals l’activitat dels quals s’hagués suspès després de la declaració de l’estat d’alarma, sempre que no superin un terç de l’aforament autoritzat. A més, si es realitzen en llocs tancats, no podrà haver-hi més de trenta persones en total i, si són a l’aire lliure, aquest aforament màxim serà de dues-centes persones, i sempre que compleixin els requisits de la present ordre.

Finalment, es podran tornar a realitzar les activitats de turisme actiu i de naturalesa en grups de fins a deu persones, havent de concertar-se aquestes activitats preferentment mitjançant cita prèvia.

Així mateix, es flexibilitzen les mesures per a la contenció de la malaltia aplicables a les vetlles i enterraments, sempre que es respectin les condicions de prevenció i higiene establertes en aquesta ordre. Igualment, es permet l’assistència a llocs de culte sempre que no se superi un terç del seu aforament.

Les comunitats autònomes i ciutats autònomes podran acordar que en el seu àmbit territorial que les franges horàries de desplaçament de la població infantil comencin fins a dues hores abans i acabin fins a dues hores després, sempre que no s’incrementi la durada total d’aquestes franges.

Totes aquestes mesures hauran de ser complides sempre respectant les normes de seguretat sanitària.

Redacció – D. T.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -