14.3 C
Amposta

Més de 80 persones han dormit fora de casa seua per les inundacions a Alcanar i Ulldecona

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Més de 80 persones han dormit fora de casa per les inundacions d’aquest dimecres a l’Ebre. A Alcanar, 58 persones han estat allotjades a l’hotel Carlos III, 5 al Montecarlo i 14 al Pavelló Municipal, mentre que 6 persones han passat la nit a l’hotel Bonlloc d’Ulldecona. Les carreteres s’han reobert al trànsit a quarts de vuit del matí, com també el servei ferroviari entre Ulldecona i l’Aldea. El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) ha realitzat 9 atencions des de dimecres al vespre, cap greu. Creu Roja de Catalunya, que ha atès 14 persones al pavelló d’Alcanar, també està realitzant el seguiment d’unes 300 persones vulnerables amb teleassistència. El servei elèctric ha quedat totalment restablert. Es demana prudència en la mobilitat.

Protecció Civil manté en alerta el pla Inuncat. El comitè tècnic s’ha reunit a primera hora per seguir l’evolució de l’emergència. La passada nit no s’han produït noves incidències destacables. Al llarg del dia les tasques se centraran a completar la neteja i l’atenció de les persones amb els cossos operatius i amb l’ajuda de voluntariat de Protecció Civil.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les pluges previstes per a la nit i matinada s’han anat produint sense registres rellevants i ja hauria finalitzat l’episodi de pluges intenses i abundants a la zona.

Atesa la finalització de l’episodi de pluges i de les incidències més greus, al Comitè Tècnic de l’Inuncat s’ha acordat aixecar la petició de no mobilitat. Tot i això, es demana a la ciutadania de la zona que es mogui amb molta prudència a l’hora d’avaluar els possibles desperfectes.

Protecció Civil recorda que cal precaució en la mobilitat, sobretot en les vies secundàries interurbanes per possibles inundacions encara, i en les zones urbanes que la mobilitat sigui la imprescindible per no dificultar les tasques dels equips d’emergència que es troben treballant a la zona. També es demana no baixar encara a soterranis i pàrquings que estiguin inundats per evitar possibles accidents.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a les 8 hores 711 trucades per 527 incidències, sobretot del Montsià (638), de les quals destaquen les 479 trucades del municipi d’Alcanar. Durant la nit (entre les 22 i les 7 hores), s’han rebut 13 trucades.

Per part dels Bombers, al llarg de la nit i matinada s’ha mantingut el dispositiu a la zona afectada, amb prop d’un centenar d’efectius, principalment als municipis d’Alcanar, Ulldecona i Sant Carles de la Ràpita. Concretament, des de l’inici de les pluges a les 12 del migdia de dimecres, Bombers han rebut 442 avisos provinents de la Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre.

Els Mossos d’Esquadra no han atès cap incidència destacada aquesta nit. Hi ha desplaçats 88 efectius.

Pel que fa a les telecomunicacions, dimecres a les 23 hores es va recuperar el servei Vodafone a Sant Carles de la Ràpita i a Alcanar. Les incidències amb la resta d’operadors es mantenen a hores d’ara.

El CECAT de Protecció Civil de la Generalitat es manté en contacte amb els ajuntaments de la zona per avaluar i atendre les possibles necessitats de la població especialment la més vulnerable. Tècnics de Protecció Civil de la Generalitat estan actuant sobre el terreny per facilitar les tasques de coordinació i atenció a la població. A la zona estan actuant equips de voluntariat de protecció civil en suport a les diferents tasques en curs.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -