14.3 C
Amposta

Més de 4.000 dones a les Terres de l’Ebre ja han recollit productes menstruals reutilitzables

Els productes que generen més demanda són les calces menstruals, seguides per la copa menstrual i les compreses de tela

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, i la directora territorial del Departament d’Igualtat i Feminismes a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, han visitat aquest dimecres la farmàcia Barreda-Sorli de Tortosa per conèixer de primera mà com s’està desenvolupant a les Terres de l’Ebre l’acció ‘La Meva regla, les meves regles’, la distribució universal de productes menstruals reutilitzables.

En els primers dies de la campanya, s’han desplaçat fins a les farmàcies ebrenques 4.916 dones. En total, s’han dispensat 4.292 productes: 1.847 al Baix Ebre. 1.684 al Montsià, 543 a la Ribera d’Ebre i 218 a la Terra Alta. També s’han fet 624 reserves: 326 al Baix Ebre, 196 al Montsià, 52 a la Ribera d’Ebre i 50 a la Terra Alta.

Del total de productes dispensats en 84 farmàcies de les Terres de l’Ebre, 2.400 són calces menstruals (55,9% del total), 1.337 copes menstruals (31,2% del total) i 555 compreses (12,9% del total).

Totes les dones de Catalunya poden dirigir-se a la farmàcia més propera per demanar unes calces menstruals, una copa o dues compreses de tela i rebre assessorament especialitzat, en una acció impulsada pel Departament d’Igualtat i Feminismes i el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) inclosa en el Pla integral d’equitat menstrual i climateri 2023-2025.

Per obtenir el producte de la seva preferència, la persona interessada només ha de presentar el codi QR, individual i intransferible, que s’obté mitjançant l’apartat de Novetats: La meva regla, les meves regles de l’espai de salut digital La Meva Salut (tant via pàgina web o via aplicació mòbil). És important tenir en compte que en el cas d’utilitzar l’aplicació per a telèfon mòbil cal que aquesta estigui actualitzada. En el cas que, tot i això, no aparegui el codi QR, s’ha habilitat un formulari en la mateixa aplicació per sol·licitar-lo.

En el moment de l’entrega els i les professionals farmacèutiques expliquen quins són els productes menstruals que es reparteixen i acompanyen en l’elecció del producte que més s’ajusti a les necessitats de cada persona, tot generant un espai de confiança on poder expressar-se i compartir dubtes i inquietuds. És per aquesta raó que es recomana anar a la farmàcia amb temps, per tal d’escollir el producte després de rebre tota la informació i l’assessorament especialitzat.

L’entrega del producte és immediata, sempre que la farmàcia disposi d’unitats disponibles del producte escollit. Si no és el cas es pot demanar, com es fa habitualment amb altres productes i medicaments, i estarà disponible en un termini màxim de 48 hores. Tanmateix, és important tenir en compte que si una persona ja ha fet la reserva d’un producte a la farmàcia, el seu codi QR quedarà temporalment bloquejat, fins que vagi a recollir-lo a la mateixa farmàcia on l’ha demanat.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -