14.3 C
Amposta

Mels elaborades per Rafel Muria del Perelló i Màrius Pujol d’Alcanar són de les millors de Catalunya

Rafel Múria i Màrius Pujol guanyen diversos premis en el III Concurs "Les millors mels catalanes"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El sector apícola de Catalunya va celebrar dissabte passat, 20 de maig, el Dia mundial de les abelles en el marc del mercat de Santa Caterina de Barcelona, amb diversos actes i activitats orientades als consumidors i consumidores.

Els actes van ser conduïts per la periodista Clara Sánchez-Castro Bonfill i van incloure una entrevista a M. Àngels Boixadera, apicultora i experta en tast de mels, en la qual es va reflexionar sobre el paper cabdal de les abelles en la sostenibilitat ambiental i territorial, i una taula rodona en què es van tractar els problemes que té l’apicultura actualment.

D’altra banda, les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya van estar reconegudes en la mateixa jornada, amb els premis del III Concurs “Les millors mels catalanes”. L’entrega dels guardons va anar a càrrec de Joan Gòdia, director general d’Indústries i Qualitat Alimentàries del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i els representants de les entitats organitzadores.

El concurs va distingir les millors mels de les modalitats de romaní, de mil flors, de muntanya i monofloral amb quatre premis, a més de la mel més ben puntuada (Premi Reina de les mels) pels membres del jurat, que ha estat reconeguda amb un premi especial. El jurat va valorar, per puntuar  les mostres, l’aspecte, el color, el flaire, el gust i el tacte de les mels.

Trofeus i diplomes:

Premi Reina de les mels: Alan Monrás, de Granera (Vallés Oriental); Rafel Muria, del Perelló (Baix Ebre); Màrius Pujol Llauradó, d’Alcanar (Montsià), i Xavier Llobet, de Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès).

1r Premi de la Mel de romaní: Alan Monrás
1r Premi de la Mel de mil flors: Rafel Muria
1r Premi de la Mel de muntanya: ‘Dolça Abella’ (Laura i Sergi)
1r Premi de la Mel monofloral: Rafel Muria

Diplomes:

2n Premi de la Mel de romaní: Rafel Muria
2n Premi de la Mel de mil Flors: Salvador Mallofré
2n Premi de la Mel de muntanya: Josep Maria Oliva ‘Mas Buret’
2n Premi de la Mel monofloral: Màrius Pujol

En el concurs van participar 48 mostres de les diferents mels. El jurat va estar integrat pels experts i especialistes en apicultura Fina Gonell, tècnica agrícola especialista en apicultura; Anna Clemente, apicultora, i Miquel Alemany, de Mels Alemany.

El concurs ha estat organitzat per Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), l’Associació Catalana d’Apicultors, Apícola Tarragonina, Apicultors Lleidatans, Apicultors Gironins, l’Associació d’Apicultors de Barcelona, Apicultors Ecològics Associats i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la marca Catalunya on el menjar és cultura.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -