14.3 C
Amposta

Junts per Gandesa proposta la protecció ambiental de les faldes de pàndols i cavalls

El candidat, Carles Luz, aposta per declarar Bé d'Interès Paisatgístic aquesta zona de gran valor ecològic per frenar la implantació de macro parcs

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’alcalde de Gandesa i candidat a la reelecció, Carles Luz, ha proposat la declaració de Bé d’Interès Paisatgístic les faldes de les serralades de Pàndols i Cavalls pel seu gran valor ambiental i ecològic. D’aquesta manera, s’impediria la implantació en aquesta zona de grans instal·lacions de producció elèctrica i es podrien implementar polítiques de protecció de la fauna i la flora. La proposta, inclosa en el programa de Junts per Gandesa, afectaria quatre partides agrícoles del terme municipal: les Cendroses, el Pla d’en Sunyer, els Graus i les Guardioles.

Fa uns anys, l’Ajuntament de Gandesa ja va declarar el terme “lliure d’eòlics” donada la proliferació de macro parcs a la comarca de la Terra Alta. Ara s’aniria més enllà i es protegirien les faldes de Pàndols i Cavalls (davall de la muntanya de Puig Cavaller) mitjançant la figura de Declaració de Bé d’Interès Paisatgístic.

La mesura només afectaria les grans instal·lacions de producció elèctrica, com ara eòlica o fotovoltaica, però no les d’autoconsum de particulars per a masos o masies. “Els ajuntaments han de tenir veu pròpia en aquest tema i regular, en el marc de les seves competències, la proliferació d’aquest tipus d’instal·lacions, fent possible la protecció ambiental de la comarca i alhora tirar endavant una transició energètica indispensable”, ha declarat el cap de llista de Junts per Gandesa, Carles Luz.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -