14.3 C
Amposta

Manca molt per la solució

Deixem enrere un temporal com el Gloria perquè un altre com el Blas vingui a desfer-nos altra vegada la barra del Trabucador deixant un escenari com l'anterior pel que fa a la Barra

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Deixem enrere un temporal com el Gloria perquè un altre el Blas vingui a desfer-nos altra vegada la Barra del Trabucador deixant un escenari semblant a l’anterior, sense poder accedir a les salines i deixar-les aïllades, ja que a l’haver sobrepassat l’aigua la barra, l’ha deixat inservible i ha fet que l’empresa per dur els treballadors a les salines ho hagi de fer amb una embarcació, l’empresa no pot carregar camions de sal perquè per la barra no hi poden accedir. A més la preocupació de l’empresa és a llarg termini, saben que ara és el Blas i en poden venir més de temporals que agreujaran més el gran problema que és la barra del Trabucador on hi ha invertit molts diners com també les administracions per estar com el principi de moment sense cap solució.

L’empresa està molt preocupada perquè la solució no arriba i creuen que pot ser la fi de les salines m’entres les administracions es van barallant per fer una acció, la de portar gairebé 400.000 m³ de sorra, acció que ja s’havia d’haver fet i que restabliria el pas a la salinera. Aquesta situació no és nova, al llarg de molts anys si han trobat moltes vegades si bé amb no tanta virulència, però hi han hagut d’intervenir. Per tant sabent l’empresa el mal que fan els temporals a la Barra, amb tant de temps podria tenir fet un pla alternatiu que podria ser la construcció d’un moll per poder accedir a la salinera pel mar i poder treure la sal, però pel que sembla el que avalua els riscos de l’empresa segurament no considerava que la barra pels factors externs pogués quedar inutilitzada d’aquí que no hi hagi un pla alternatiu a la Barra.

El que sembla clar és que dins el parc natural hi ha una empresa i que aquest fet no ha de ser l’excusa quan hi hagi problemes per fer pagar als ciutadans una part o tot d’ells, la Barra del Trabucador és essencial i imprescindible per l’empresa, no pel parc natural, ara els ciutadans només poden arribar a la salinera, però no la podien veure és exclusivament per l’empresa, per tant l’afectació del parc natural jo diria que es baixa tot i això el victimisme de les empreses quan tenen problemes enfront de les administracions fan que aquestes hi aportin diners públics que haurien d’anar altres llocs pel servei públic, perquè les empreses ho tenen clar quan tenen pèrdues, sempre demanen ajuts a l’administració, ah! Però quan hi ha guanys no els reparteixen amb els ciutadans, la solidaritat és d’anada i tornada per ser total.

Ens estan enganyant i el territori s’ha de plantar i dir prou, als mitjans locals surten polítics socialistes, senadors o diputats, que van enganyant dient que de seguida es farà l’obra i cal matissar, l’obra és un pegat, un nyap que ja s’ha fet alguns cops, reomplir de sorra i compacta està comprovat que quan el mar estreny, s’ho pren pel davant deixant la Barra inservible. Els servidors públics haurien de ser honestos i per cert alguns ho son, però pocs, els que gestionen la Barra del Trabucador no ho son gaire, els ciutadans han de prendre nota i passar degudament la factura quan toqui. Pensem-hi.

Joan Cunill, enginyer mediambiental 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -