14.3 C
Amposta

L’oposició de Sant Carles de la Ràpita exigeix a ERC que acati el resultat

Per alguns ciutadans la consulta no era prioritària i altres veuen un error el llindar del 20% per fer-la vinculant

El més vist

- Advertisement -
La qüestió postconsulta a Sant Carles de la Ràpita (Montsià) és si el debat sobre el nom del poble queda tancat o la votació no ha fet més que avivar-lo. Els grups municipals a l’oposició assenyalen l’alta abstenció i la llegeixen així: que al 73% dels ciutadans els és indiferent el canvi de nom o bé que estan d’acord amb l’actual nom oficial. Malgrat que l’opció ‘La Ràpita’, la més votada, no s’ha assolit el 20%, l’equip de govern d’ERC demana que s’analitzin els resultats i s’acabi decidint al plenari.
Hi ha ciutadans que assenyalen que l’error ha estat delimitar en el 20% del cens perquè el resultat fos vinculant i altres defensen el nom actual i que els recursos s’han de destinar a altres prioritats.
Han faltat prop de 250 vots perquè l’opció de ‘La Ràpita’ superés aquest llindar del 20% en la consulta del nom oficial i això suposa que la qüestió no quedi del tot resolta. Mentre l’alcalde Josep Caparrós ha destacat que ha estat la participació més alta en una consulta popular al municipi, els grups municipals a l’oposició assenyalen l’alta abstenció.
Per a Caparrós, “hi ha hagut molta gent que s’han mobilitzat per decidir sobre una qüestió important com el canvi de nom” i ha posat l’accent en la ciutadania que ha votat en vers “els que han decidit voluntàriament no posicionar-se“.

- Advertisement -

Des de Junts esperaven un percentatge d’abstenció més baix i consideren que reflecteix el desinterès de la majoria dels ciutadans per la consulta. “Aquí està el pal de paller. Potser l’equip de govern s’ha equivocat i no existia el debat com l’han volgut vendre“, ha dit la portaveu Helena Queralt. “El canvi de nom no els feia ni fred ni calor i és això el que s’ha d’analitzar. No s’ha arribat a la xifra acordada i les coses s’han de quedar com estan”, ha afegit.

També ho han defensat així des de Més Ràpita i el PSC. “La gent que no ha votat està d’acord amb el nom que hi ha, Sant Carles de la Ràpita. No ha sortit allò que volia el govern municipal”, ha dit Pedro Hernández, de Més Ràpita. “S’ha de valorar perquè s’han quedat a casa. La gent gran no ha estat motivada i és un debat que no estava al carrer”, ha defensat Rosa Anglès, del PSC.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -