14.3 C
Amposta

L’onada de calor tocarà sostre a les Terres de l’Ebre aquest divendres

Les temperatures podrien arribar als 40 graus demà i hi ha avisos activats per intensitat de calor

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Estem arribant al cor de l’estiu i els termòmetres ho manifesten de manera clara i estressant. Aquesta nit no hem baixat dels 20 graus a les Terres de l’Ebre i al migdia s’espera que les temperatures superin els 35 graus en molts punts.

Protecció Civil va activar ahir el pla Procicat, en vista dels avisos del Meteocat que apunten a una onada de calor de tres dies. Avui la temperatura s’enfilarà clarament més que ahir. Com ja va passar dilluns, aquest dijous la temperatura flirtejarà amb els 40 graus a Ponent, i les màximes s’enfilaran per sobre dels 35 graus a les comarques de les Terres de l’Ebre i algunes de la resta de Catalunya.

El pic de calor arribarà demà, dia en què a la majoria de comarques s’assolirà la temperatura més alta de l’any fins ara, temperatures màximes que fins i tot a prop de mar s’acostaran als 35 graus. Les nits arribaran a ser tòrrides amb temperatura mínima per sobre dels 25 graus en alguns punts de la costa.

Dissabte no cal esperar millora, segurament el termòmetre encara pujarà una mica més a les Terres de l’Ebre, i en general la sensació tèrmica continuarà acostant-se als 40 graus al migdia. Diumenge sí que començarà a recular el termòmetre, les màximes ja baixaran dos o tres graus al Pirineu i a Ponent, i la sensació tèrmica anirà a la baixa en general.

La primera part de la setmana que ve serà un període de respir, la temperatura baixarà més de 5 graus en moltes comarques, i fins a 10 graus al Pirineu. El vent de mestral podria mantenir encara el termòmetre en valors molt alts a les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona, però si més no també aquí la humitat serà en tot cas més baixa. Res fa pensar que els dies de calor forta s’acabin aquí, probablement la segona part de la setmana que ve la temperatura tornarà a situar-se en valors molt alts, però en conjunt tot apunta que la setmana que ve no serà tan dura com aquesta pel que fa a les temperatures.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -