14.3 C
Amposta

L’oli Iberolei de Santa Bàrbara guanya el Concurs de Tast d’Olis de les Terres de l’Ebre de la fira de Jesús

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’oli d’oliva verge extra Iberolei, varietat farga, de la Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara s’ha proclamat guanyador del premi absolut del Concurs al Tast d’Olis de les Terres de l’Ebre en la seua 38a edició, després d’haver obtingut també el primer premi en la seua categoria reservada als olis de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) de la demarcació ebrenca. El concurs de tast, amb una gran repercussió dins del sector, i que es fa en el marc de la Fira de l’Oli i la Garrofa de les Terres de l’Ebre a Jesús.

La fira de Jesús li dona a l’oli guanyador una gran projecció presentant-lo a concursos nacionals i internacionals d’alt nivell i promocionant-lo internament durant tot l’any. El Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya després de rebre les mostres finalistes, i com sempre després de realitzada la valoració organolèptica, va decidir atorgar el primer premi del concurs a Iberolei, un oli molt reconegut i que és tot un referent de la cooperativa del Montsià.

El premi al millor oli d’oliva verge extra de les Denominacions d’Origen Protegides de les
Terres de l’Ebre (DOP), “Premi in Memòriam Joan Rodríguez”, va ser per al guanyador
absolut, Iberolei, mentre que el segon fou per l’oli Massís del Port, un empeltre de la
Cooperativa Agrícola Sant Josep de Bot, i el tercer per Lacrima Olea, una varietat morruda
de l’Agrícola del Camp de Godall. El guanyador del premi al millor oli de les Terres de l’Ebre
sense DO va ser Massís del Port, una varietat arbequina també de Bot, el segon fou Oli del
Mar, un morrut de Perelló-Ebrethink seguit de l’arbequí de l’empresa Faiges de Tortosa.

La classificació de la categoria de l’oli d’oliva verge extra ecològic l’encapçala l’oli Identitat,
un arbequí d’Antonio Beltran d’Horta de Sant Joan l’Or de l’Ebre, seguit d’Algar,
un empeltre de Caseres, i tercer l’Or de l’Ebre de Colomé Mulet de Campredó. El primer de
la categoria al millor oli verge extra de qualsevol indret fou Degustus, un arbequí de la Cooperativa de la Granadella, seguit per Priordei, una varietat rojal de la Margalef de Montsant. Per últim, el premi per particulars i de collita pròpia se’l va endur Joaquin Fibla d’Alcanar amb un oli de varietat arbequina, seguit de Pau Lecha de Flix, i Joan Gisbert d’Aldover.

Els experts tastadors del concurs han reconegut que els olis presentats han respost amb la mateixa qualitat dels darrers anys, malgrat presentar-se uns mesos després d’acabada la campanya de recollida. Els aromes, gustos i sabors han tornat a posar de manifest l’excel·lent qualitat dels olis d’oliva verge de les Terres de l’Ebre, i aconseguits a partir de diverses varietats.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -