14.3 C
Amposta

L’oci nocturn de Catalunya elabora una guia per “garantir la seguretat” a les discoteques

El document permetrà obrir "amb totes les garanties" en la fase 3, a les Terres de l'Ebre prevista per al 8 de juny

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Federació d’Empresaris d’Oci Nocturn i l’Institut de Qualitat Turística (ICTE), amb la participació del Gremi d’Empresaris de Discoteques de Barcelona i Província i la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn, han elaborat una ‘Guia de Mesures de Reducció de Riscos contra la covid-19’ a l’oci nocturn per garantir “al màxim” la seguretat. Aquesta guia ha de permetre als més de 3.700 locals d’oci de Catalunya recuperar l’activitat amb “totes les garanties”. Les patronals consideren que el sector està preparat per a la reobertura, prevista en la fase 3, tot i que volen traslladar un missatge de “prudència i respecte” als calendaris de desescalada.

El pla de mesures es troba en fase de validació pel Ministeri de Sanitat. A més d’aquesta guia, es realitzaran proves pilot i assajos en entorns reals per avaluar la implantació dels protocols abans de la reobertura de tots els locals.

La guia proposa utilitzar les terrasses en els locals d’oci com a mecanismes per “facilitar la progressiva recuperació de l’activitat” i limitar els fluxos de públic a l’interior dels locals. Per controlar l’aforament, s’adaptarà el funcionament de les cues i s’utilitzaran elements de senyalització per assegurar el respecte de la distància de seguretat.

Els locals promouran les aplicacions amb codis QR per accedir a les cartes i sistemes de pagament a través de TPV. En el cas de les pistes de ball, l’ús de mascaretes serà obligatori mentre ho estableixi l’administració, s’acotarà el perímetre i es farà servir una quadrícula per orientar al públic sobre quina és la zona de ball.

“El sector ha mostrat amb escreix la capacitat d’adaptació als reptes, com ja es va demostrar amb l’entrada en vigor de la prohibició del tabac, que va suposar un abans i un després quant als hàbits del públic i el funcionament en els locals d’oci”, ha assegurat el secretari general del Gremi, Ramón Mas, i el secretari general de FECALON, Fernando Martínez.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -