14.3 C
Amposta

Junts exigeix al govern del Consell Comarcal de la Terra Alta que defensi el territori

El portaveu del grup, Carles Luz, remarca que cal tenir en compte el col·lectiu de caçadors i escoltar la seua veu

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El portaveu del grup, Carles Luz, remarca que cal tenir en compte el col·lectiu de caçadors i escoltar la seua veu Junts per Catalunya va anunciar la setmana passada la presentació de mocions en suport al col·lectiu de caçadors pel malestar generat per l’aprovació de la Llei 5/2020. Ahir, el Consell Comarcal de la Terra Alta va votar-hi en contra. Junts per Catalunya va ser l’única força que va mostrar el seu suport explícit a la Federació de Caçadors. ENTESA-MOVEM es va abstenir i ERC, PSC i els independents van votar en contra d’una moció que reclamava “donar suport a les reivindicacions del col·lectiu de caçadors” i “instar a la Generalitat a promoure una Llei Catalana de Caça ajustada a la realitat i necessitats del territori”.

És per això que l’alcalde de Gandesa i portaveu de JUNTS al Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, ha comparegut aquest matí per fer notar el malestar generat per la decisió de l’equip de govern, un equip de govern que “no té sensibilitat pel territori, que no defensa la comarca i que agreuja i perjudica seriosament la Terra Alta”. Luz ha reivindicat la caça com a “part integrant de la natura que permet l’equilibri de les diferents poblacions d’animals existents als nostres territoris”, i també ha recordat que “la caça ajuda a la conservació de la fauna salvatge i el manteniment de la biodiversitat”.

El portaveu també ha esmentat que amb aquesta decisió “es fa palès del distanciament del govern del Consell Comarcal de la Terra Alta no només del grup polític de Junts, sinó també amb el territori.” “Aquesta moció pretén buscar diàleg i consens, així com demana que es paralitzi la Llei per tal que tots plegats hi treballin”, assegura Luz, “el Departament d’Agricultura ha de col·laborar amb els caçadors, però també amb el govern de la Generalitat de Catalunya”. A més, el portaveu de JUNTS també s’ha mostrar sorprès pel vot en contra de l’equip de govern del Consell Comarcal, vist que en altres poblacions del territori, com ara Deltebre, Esquerra Republicana hi ha donat suport.

Per últim, Luz ha qüestionat també l’acció del govern de voler sortir del projecte Catalunya País Viu. Segons Luz, es tracta d’un programa “per ajudar les comarques amb despoblament”. En aquest sentit l’alcalde de Gandesa denuncia que el govern del Consell Comarcal (ERC, UPTA, FIC i ENTESA-MOVEM) ja ha renunciat a un pla FEDER d’1,3 MEUR d’inversió a la Terra Alta, i a un pla de foment de turisme de 400.000€.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -