14.3 C
Amposta

‘Lo Tros’ s’abonarà amb compost provinent de la fracció orgànica d’Amposta

L’Ajuntament i el Copate han posat en marxa un conveni anual a través del qual el compost que es fa amb l’orgànica servirà com a adob per a l’hort social i comunitari

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament d’Amposta i el COPATE han signat un conveni de col·laboració anual a través del qual el Consorci de Polítiques Ambientals donarà el compost provinent de la recollida selectiva, concretament de la fracció orgànica de la ciutat, per utilitzar-se com a adobament per a les plantes de Lo Tros, l’hort social i comunitari d’Amposta L’ús d’aquest adob orgànic permetrà reduir l’ús de fertilitzants sintètics i millorar la qualitat del sòl i dels ecosistemes.

El divendres 16 de febrer ja es van abocar prop de 3.000 quilos d’aquest compost a la zona comuna dels horts i està previst que els usuaris el puguin aprofitar fins a finals de primavera.

Núria Marco, regidora d’Acció Climàtica i Medi Rural, destaca que “projectes circulars com aquest fan visible on van a parar les restes d’orgànica que es reciclen correctament i tanca el cercle de reducció, reutilització i reciclatge”.

La concessió d’una parcel·la a Lo Tros és dos anys, amb possibilitat de renovació. Actualment, estan totes ocupades, però les persones interessades a obtenir un espai a l’hort poden presentar una instància genèrica per ser afegides a la llista d’espera, el qual els permetrà optar a una parcel·la en el cas que algú deixi la seva abans del termini establert.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -