14.3 C
Amposta

Lo Molí de Rosquilles, un espai singular a Masdenverge per descobrir

Lo Molí de Rosquilles es pot categoritzar com una de les construccions més emblemàtiques de l’espai rural de les Terres de l'Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Molí de Rosquilles és un antic molí d’oli del segle XVIII situat al bell mig de la població de Masdenverge, restaurat  l’any 1996, inclòs a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Originalment era un molí de sang amb premsa de giny, on durant el segle XVIII s’hi duia a terme una de les antigues tècniques d’extracció de l’oli, ja que el municipi va ser un dels centres de producció del conreu de l’olivera més importants del país.

 

Foto: Cedida
Foto: Cedida

Amb la seua restauració es va recuperar el patrimoni arquitectònic i significatives tradicions locals, per això es pot categoritzar com una de les construccions més emblemàtiques de l’espai rural de les Terres de l’Ebre.

Els propers 10, 11 i 12 de juny, el Molí de Rosquilles celebra  les Jornades de celebració de “Lo Molí de Rosquilles” com a “Bé cultural d’interés local”, distinció que els va ser concedida fa uns mesos i també del seu 25è Aniversari de la seua restauració. Ho explica el seu gerent, Estanis Tomàs:

Redacció- X. Ll

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -