14.3 C
Amposta

El Consorci d’Aigües de Tarragona estrena un nou dipòsit regulador al Vendrell

Té una capacitat de 25.000 m³ i servirà per dotar de més garantia l'àrea del Baix Penedès a la qual el Consorci d'Aigües de Tarragona dona servei

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dimarts 7 de juny el Consorci ha inaugurat un dipòsit regulador ubicat a la urbanització “Mas Astor” del Vendrell. L’acte ha comptat amb la presència del president del CAT, Joan Alginet, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, el director dels serveis territorials d’Acció Climàtica a Tarragona,Àngel Xifré i el director de l’Agència Catalana de l’Aigua a Tarragona, Francesc Benet, entre altres personalitats.

El dipòsit té una capacitat de 25.000 m³ i ha suposat una inversió de 3,8 M€. L’obra, adjudicada a l’UTE formada per Carbonell Figueras i Constructora de Calaf, ha estat finançada al 50% per l’Agència Catalana de l’Aigua en el marc de l’atorgament d’una subvenció directa l’any 2020 per dur a terme diverses obres dirigides a millorar la capacitat de garantia i subministrament del CAT així com accions destinades a millorar la qualitat de l’aigua.

El president del CAT ha volgut realçar els diversos projectes que el Consorci ha engegat els dos últims anys i ha assegurat que “des de la meva arribada al Consorci fa gairebé 8 mesos, he pogut comprovar de primera mà la feina incessant de tots els tècnics i responsables perquè els projectes i les obres que estan en marxa continuïn endavant i aquest dipòsit que inaugurem al Vendrell n’és una mostra.” Alginet ha afegit que “som conscients que gestionem un bé escàs i és per això que els criteris pels quals ens regim són els d’eficiència i sostenibilitat amb el màxim de transparència i de compromís amb el territori” i ha explicat que aquest dipòsit servirà per millorar la capacitat de regulació del CAT al llarg dels més de 400 km de canonades en cas d’incidència en el subministrament. Ha anunciat també que dins del Pla Estratègic 2022-2026 hi ha contemplats dos dipòsits reguladors amb les mateixes característiques que s’ubicaran als termes municipals de Vila-seca i Cunit. Actualment, el Consorci disposa de més d’una quarantena de dipòsits reguladors propis per la xarxa de distribució amb una capacitat d’emmagatzematge de 580.000 m³.

Finalment, tant el director dels serveis territorials d’Acció Climàtica a Tarragona, com l’alcalde del Vendrell han coincidit a destacar que aquesta és una infraestructura que presta un servei bàsic per a la ciutadania i han facilitat al CAT pel resultat final obtingut.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -