14.3 C
Amposta

L’Institut Català de les Dones i els Consells comarcals del Montsià i Baix Ebre treballen per millorar l’atenció a les dones

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD) de la conselleria d’Igualtat i Feminismes, Meritxell Benedí Altés, la directora del mateix organisme, Neus Pociello Cayuela, i la directora dels Serveis Territorials d’Igualtat i Feminismes a Terres de l’Ebre, Mar Lleixà Fortuño, han realitzat una visita institucional al Punt #ICDObert de les Terres de l’Ebre i als Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) dels consells comarcals del Baix Ebre i del Montsià.

Aquesta visita dona continuïtat a la que va fer la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, el passat mes d’octubre a les obres del futur SIAD d’Amposta. En aquest context la consellera va explicar la importància d’aquests espais per a les dones i com a motor per assolir la igualtat.

Aquest matí l’equip directiu de l’ICD ha mantingut una reunió de treball amb el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig, a la seu del mateix Consell, a Amposta, i seguidament han visitat les instal·lacions del SIAD comarcal del Montsià on han mantingut una altra reunió amb el personal tècnic que atén les dones per tenir informació de primera mà sobre el servei i els reptes que afronta. L’objecte de la trobada és fer un diagnòstic conjunt per al disseny d’actuacions de reforç de la xarxa de SIAD.

L’any passat el SIAD del Consell Comarcal del Montsià va atendre 87 dones amb un total de 152 atencions. I enguany, entre els mesos de gener i juny, ha atès 98 dones i realitzat 213 atencions.

El Punt #ICDObert de Terres de l’Ebre va atendre l’any passat 64 dones i va fer 177 atencions. Entre gener i juny 32 dones han demanat ser ateses per aquest servei amb un total de 95 atencions.

Els SIAD a les Terres de l’Ebre

A les Terres de l’Ebre les dones tenen al seu abast 6 SIAD: el Punt #ICDObert de l’Institut Català de les Dones i els SIAD de Tortosa, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, el Consell Comarcal de la Terra Alta, el Consell Comarcal del Baix Ebre, i el Consell Comarcal del Montsià. Es pot consultar on és el SIAD més proper i les seves dades de contacte en aquest mapa ubicat al web dones.gencat.cat.

Enguany, entre els mesos de gener i juny, un total de 482 dones de les Terres de l’Ebre han demanat ser ateses en un d’aquests 6 serveis realitzant en total 1.502 atencions.

L’any 2020 el total de dones ateses va ser de 672 i el nombre d’atencions 2.628. Entre un 5 i un 6% d’aquestes dones requereixen atenció per estar travessant situacions de violències masclistes.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -