14.3 C
Amposta

L’Hospital Santa Creu de Jesús-Tortosa, premiat pel seu compromís amb la millora de la atenció a les fractures de maluc

Entre les seves iniciatives destacades es troba la sistematització del tractament per a l'osteoporosi durant l'alta hospitalària, així com la implementació d'una agenda específica en les consultes de geriatria per a l'atenció i seguiment dels pacients

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El passat divendres, 8 de març, l’Hospital Santa Creu de Jesús-Tortosa va ser distingit amb el premi al “Segon Hospital amb Major Millora” pel Registro Nacional de Fracturas de Cadera (RNFC). Aquest reconeixement es va lliurar durant la 7a Reunió del RNFC, celebrada a l’Hospital San Carlos de Madrid.

Des del 2017, l’Hospital Santa Creu forma part del RNFC i s’ha dedicat a millorar de manera constant els seus indicadors de qualitat en el maneig postquirúrgic de les fractures de maluc. Entre les seves iniciatives destacades es troba la sistematització del tractament per a l’osteoporosi durant l’alta hospitalària, així com la implementació d’una agenda específica en les consultes de geriatria per a l’atenció i seguiment dels pacients.

A més, l’hospital ha establert una estreta col·laboració amb altres especialistes de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i de l’Atenció Primària, fomentant una aproximació multidisciplinària a la cura dels pacients amb fractures de maluc. La seva participació en la Unitat de Coordinació de Fractures (FLS, Fracture Liaison Service) ha estat clau per a la millora dels protocols de seguiment i assistència.

En la 7a Reunió del RNFC, les metgesses en geriatria de l’Hospital Santa Creu, Cristina Rodríguez, Esther Martínez i Mariola Domínguez, van recollir el prestigiós premi en reconeixement al seu esforç i dedicació. La cap de geriatria i cures pal·liatives, Mariola Domínguez, ha expressat la seva gratitud pel premi i ha subratllat que “aquest reconeixement ens encoratja a seguir endavant, buscant sempre noves eines per a la millora contínua i fomentant la col·laboració interdisciplinària per a oferir la millor atenció als nostres pacients”.

El RNFC és un registre multicèntric que recull dades epidemiològiques, clíniques, funcionals i assistencials dels pacients amb fractures de maluc, així com el seu seguiment postquirúrgic en diversos hospitals d’Espanya. L’any passat, hi van participar 61 centres de salut i es van registrar les dades de 9.553 pacients, destacant l’ample abast i impacte d’aquesta iniciativa en el camp de la traumatologia ortopèdica.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -