14.3 C
Amposta

Estudiants de l’IES de l’Ebre de Tortosa participaran en el 24H Innovació Barcelona CaixaBank Dualiza

Aquest esdeveniment destaca com una plataforma per demostrar la capacitat dels estudiants de Formació Professional per afrontar reptes empresarials de primera línia

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els estudiants i professors de l’Institut d’Educació Secundària (IES) de l’Ebre de Tortosa es prepararan per participar en la cinquena edició del 24 Hores d’Innovació CaixaBank Dualiza, que tindrà lloc els propers 21 i 22 de març al Disseny Hub Barcelona. Aquest esdeveniment, organitzat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i CaixaBank Dualiza, destaca com una plataforma per demostrar la capacitat dels estudiants de Formació Professional per afrontar reptes empresarials de primera línia.

Des de la seva primera edició, el 24 Hores d’Innovació ha atrafegat a més de quatre mil participants, amb l’objectiu de generar solucions innovadores per a reptes empresarials reals. Enguany, un total de 24 empreses i més de 70 centres educatius de Catalunya, la Comunitat Valenciana i fins i tot d’Holanda han confirmat la seva participació en aquest esdeveniment.

Els estudiants de l’IES de l’Ebre tindran l’oportunitat de narrar la seva experiència a les xarxes socials sota el hashtag #24InnovaBCN, i la seva experiència es dividirà en dues modalitats:

  • Modalitat Presencial: Més de 200 persones, inclosos estudiants i professors, es reuniran al Disseny Hub Barcelona per formar part de 24 equips multidisciplinaris. Durant 24 hores, treballaran intensament per abordar els reptes plantejats per les empreses participants.
  • Modalitat School Hub: Altres instituts triaran aquesta modalitat, que permet convertir els centres educatius en centres d’innovació. A través d’aquesta opció, més de cent equips formats per uns 750 estudiants i 200 professors treballaran des de les seves pròpies instal·lacions en els mateixos reptes empresarials.

Les empreses participants, com Aigües de Barcelona, Ametller Damm, Bon Area, Cellnex, DSV, Eurecat, FGC, Hospital Clínic, Imagin, Intermon Oxfam, NTT Data, Sopra Steria i TMB, plantejaran reptes per optimitzar processos de producció o abordar problemàtiques quotidianes.

Aquesta iniciativa ha demostrat que les solucions innovadores proposades pels estudiants de Formació Professional tenen un impacte real en les empreses. Per exemple, l’acció proposada pels estudiants al passadís subterrani de connexió del metro de Barcelona va ser implementada amb èxit, així com un sistema per optimitzar la logística de càrrega i descàrrega de bidons pesats per Aigües de Barcelona.

Els equips guanyadors, tant en la modalitat presencial com en el School Hub, tindran accés a campaments d’innovació durant tres dies. A més, el centre educatiu més implicat en la participació rebrà un premi de 1.000 euros.

Així, l’IES de l’Ebre de Tortosa s’uneix a aquest esdeveniment, buscant demostrar el talent i la capacitat innovadora dels seus estudiants en el panorama empresarial actual.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -