14.3 C
Amposta

L’Hospital de Tortosa posa en marxa un equip per atendre nens amb malalties cròniques i incurables

L'equip està format per dos pediatres amb dedicació parcial que presta servei a una vintena de famílies

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha posat en marxa un equip per atendre nens amb malalties cròniques i incurables que requereixen tractaments pal·liatius pediàtrics i acompanyament. Format per dos pediatres amb dedicació parcial, són els encarregats de coordinar l’atenció sanitària d’aquests infants, sobretot en l’àmbit hospitalari, ja que necessiten visites de molts especialistes, i també coordinar-se amb els professionals dels centres d’atenció primària (CAP) i donar-los suport, perquè continuen sent-ne els referents. En aquests moments, donen servei a una vintena de famílies i la majoria d’infants que atenen són pacients amb malalties neurològiques que es troben en situació de vulnerabilitat, segons el mateix centre.

El perfil més habitual de pacient, apunten des del mateix centre, és el d’un menor amb malaltia neurològica greu amb pluripatologia que necessita múltiples ajudes mèdiques: dispositius respiratoris, d’alimentació o accessos venosos especials, que requereixen un maneig i cures específiques.

El nou equip de pediatria de les Terres de l’Ebre es coordina amb la Unitat de Cures Pal·liatives Infantils de Sant Joan de Déu per efectuar aquestes cures i, en alguns casos, fan l’acompanyament durant el procés de final de vida. També s’encarrega de promoure, juntament amb els equips d’atenció primària, actuacions per mirar d’evitar o escurçar la durada dels nombrosos ingressos als quals han de fer front i millorar el seu dia a dia.

Un altre dels objectius, segons el centre, és donar eines als pares o cuidadors per actuar amb eficàcia davant els problemes de salut que puguin presentar-se, així com formar-los en el control de símptomes de la malaltia del pacient.

Paral·lelament, l’equip es coordina amb les escoles d’educació especial i els centres de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP) de les Terres de l’Ebre. L’objectiu és donar suport als professionals que hi treballen i poder resoldre els diferents escenaris clínics amb què es puguin trobar.

ACN
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -