14.3 C
Amposta

L’exposició “L’empremta de Pedrell” dedicada al llegat del compositor i musicòleg arriba al Museu de Tortosa

La mostra, organitzada amb motiu del centenari de la mort del mestre tortosí pel Museu de la Música de Barcelona, es podrà visitar fins al pròxim 31 de març

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Museu de Tortosa acull la itinerància de l’exposició ‘L’empremta de Pedrell’ del Museu de la Música de Barcelona-Centre Robert Gerhard, una mostra que commemora el centenari de la mort del musicòleg i mestre tortosí Felip Pedrell (1841-1922). L’exposició es va organitzar amb motiu de l’Any Pedrell i ara s’ha adaptat amb un format més reduït a l’espai expositiu, la sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa. Ha estat inaugurada aquest vespre per l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan; la regidora de Cultura, Mar Lleixà; la directora dels serveis territorials de Cultura, Victòria Almuni i el director del Museu de la Música, Jordi Alomar.

‘L’empremta de Pedrell’ ha estat comissionada per Marc Heilbron, Cristina Álvarez i Ilaria Sartori i convida el visitant a reflexionar sobre l’actualitat i la vigència de les idees que van impulsar l’obra de Pedrell. També repassa la vida i obra del compositor i posa de relleu la seua influència com a mestre i musicòleg. Està estructurada en sis àmbits temàtics: l’arrel; noves escenes; tradicions i projeccions; del passat a la modernitat; cors i revelar el passat. A més hi ha un espai sonor amb 25 altaveus que permeten escoltar composicions seues, com ‘Cançó de l’estel (Els Pirineus)’, però també de deixebles seus.

L’exposició, que es podrà visitar fins al 31 de març, recull com Pedrell va ser un dels primers introductors del wagnerisme a la península ibèrica, pioner de la musicologia al nostre país, encara que mai va aconseguir l’èxit i el reconeixement del qual van gaudir alguns dels seus deixebles. “Felip Pedrell és un músic universal i símbol d’identitat ebrenca i tortosina, una figura present al nostre municipi amb una de les principals artèries amb el seu nom, la rambla Felip Pedrell, l’Auditori Felip Pedrell o el festival de música”, ha dit l’alcalde, que també ha destacat la influència de Pedrell com a mestre i musicòleg.

Per tal de difondre el llegat de Pedrell durant els pròxims mesos el Museu de Tortosa organitzarà visites guiades a l’exposició, tallers familiars i un dossier pedagògic adreçat a l’alumnat de sisè de primària. “Amb aquestes activitats contribuirem a difondre la figura de Pedrell, un dels tortosins més universals i que continua sent un referent”, ha assenyalat la regidora de Cultura.

Durant l’acte d’inauguració, el quartet Accent Ensemble, que ha recuperat obres inèdites de Pedrell i ha editat el CD ‘Felip Pedrell. LAIS Intimitat i exaltació’, ha interpretat unes peces del compositor.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -