14.3 C
Amposta

Flix busca millorar la connexió amb Lleida i millorar la seguretat viària de la C-12 al seu pas pel municipi

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Govern de la Generalitat crearà el 2024 l’Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) de les Terres de l’Ebre, l’entitat que a partir d’ara gestionarà i coordinarà els serveis de transport públic de viatgers a les comarques del Baix Ebre, Montsià, Terra Alta i Ribera d’Ebre.

Així ho va anunciar la consellera de Territori, Ester Capella en la reunió de la Taula de Mobilitat que va presidir a Tortosa. Capella va qualificar aquesta decisió de “fita històrica, que reconeix la Vegueria de l’Ebre”. El cost anual de la implantació de l’ATM a Terres de l’Ebre és de 2.720.450 euros, que aportarà el Departament de Territori.

L’ATM Terres de l’Ebre, la cinquena que es crea a Catalunya, començarà a funcionar aquest 2024 i estarà gestionada per un consorci, integrat per la Generalitat de Catalunya i ajuntaments, que planificarà i optimitzarà els serveis de transport per millorar la mobilitat regional. A la vegada podrà prendre decisions sobre tarifes, rutes i altres aspectes relacionals amb el transport públic a les Terres de l’Ebre. El nou consorci es constituirà a principis de 2024.

En el cas de Flix, durant la visita de la consellera es va tractar el tema de la connexió d’autobus amb Lleida, la qual també s’estudiarà per incloure al pla d’actuació.

“Encarem molt bé el futur perquè la creació de l’ATM de les Terres de l’Ebre ens permetrà aplicar a partir de 2025 la integració tarifària de tot Catalunya”, ha anunciat Capella. Un cop dixada enrere la Taula de Mobilitat, la titular de Territori assegura que es comença una nova etapa “que ha de fer possible una substancial millora del transport públic i donar resposta a les necessitats de la ciutadania”.

Pel que fa a la integració tarifària, el Departament de Territori contempla dos fases: la primera, a partir de juny de 2024 en què s’aplicarà la integració a les Terres de l’Ebre i també amb el Camp de Tarragona, i una segona, a partir de 2025 en què es farà efectiva esta integració amb tot Catalunya. La integració es preveu que siga aplicable als autobusos urbans, interurbans i serveis ferroviaris. La ciutadania podrà disposar del conjunt de la gamma de títols integrats, inclòs el T-jove per als menors de 30 anys i també el títol de transport T-16, vàlid dels 4 als 16 anys.

La consellera Capella ha remarcat que sense l’ATM “era impossible les integracions tarifàries tot i que s’havien fet bonificacions específiques per rebaixar substancialment el preu al transport públic de les Terres de l’Ebre”.

Durant el primer semestre de 2024 es durà a terme el desplegament tecnològic necessari per poder aplicar esta integració tarifària, és a dir la instal·lació del maquinari a tots els equipaments, autobusos i trens. El Departament de Territori estima que al mes de juny tots els operadors tindran ja instal·lat el sistema de la T-Mobilitat Catalunya.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -